Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Зустріч у клубі «Пам’ять серця»

Зустріч у клубі «Пам’ять серця»

Зустріч у клубі «Пам’ять серця»

18 січня 2017 року в Будинку освіти відбулася зустріч у клубі «Пам’ять серця». Вона була присвячена 75 річниці від початку примусового вивезення населення України на примусові роботи в Германію. У зустрічі прийняли участь 32 учасників – Ганна Шульга (89 років), народженні в неволі Олег Лисенко, Ольга Дубина, Ніна Лисенко, Олена Шевченко (місто) та Ганна Скляр (с. Світанок).

Біля букету червоної калини горіла свічка пам‘яті про жертв націонал-соціалізму, наших земляків, які загинули в неволі і в память про тих, хто уже ніколи не прийде на зустрічі.

На святі були присутні заступник міського голови Валентина Губенко, генеральний директор міського центру по обслуговуванню одиноких та інвалідів Раїса Голованова, начальник міського відділу культури і туризму Вікторія Гуріна, голова міської громадської організації «Допомога дітям війни» Ольга Тесленко.

Темі «Отстарбайтери Переяславщини» присвятила свій виступ завідувач науково-дослідного відділу «Музей-діарама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» Надія Бойко, яка розповіла, що за два роки окупації з Переяславщини було вивезено 6483 особи, а повернулося – 2478 осіб.

Про роки свого перебування в Німеччині на примусових роботах з болеем у серці повідала присутнім Ганна Шульга.

На зустрічі також були присутні студенти – волонтери Леонід Шелест, Дана Мільгевська, Марія Лой. Вони допомагали оформляти виставку, накривати на стіл, пригощати гостей, а волонтер з Німеччини Маартен Форндамм виконав на скрипці твір Володимира Івасюка.

Зустріч у клубі «Пам’ять серця» відбулася у рамках реалізації гуманітарного проекту “Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму у Переяслав-Хмельницькому із залученням їхніх родичів та волонтерської молоді”. Проект фінансується Німецьким Федеральним фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

Ведучою заходу була голова клубу «Пам’ять серця» Анелія Ковальська.



1