Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Як переяславські депутати відвідували сесії

Як переяславські депутати відвідували сесії

Пункт 4 статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» гласить: «Депутат зобов'язаний брати участь у роботі сесій ради, засідань постійної та інших комісій ради, до складу яких його обрано». Як же виконують обранці громади свої головні обовʼязки, зокрема, щодо участі в роботі сесій ради?

Слід зазначити, що парламентарі не в захваті від оприлюднення стану виконання їхніх обовʼязків. Тому й не ініціювали розгляд цього питання. Їм на допомогу прийшла молода парость післямайданної України, активіст і громадський інспектор з благоустрою Переяслава Оксана Луцик, яка в кінці минулого року подала запит до міської ради щодо відвідування сесій депутатами. Відповідь, яку вона отримала, стосувалася інформації про депутатів, починаючи з листопада 2010 року (з першої сесії) по жовтень 2014-го. Якщо хтось думає, що дані застарілі, це не зовсім так, бо з того часу у відвідуваннях депутатами сесій нічого кардинально не змінилося. Слід врахувати, що в різний час міською виборчою комісією, за особистою заявою депутатів були заміщені Петро Бочарін -молодший (Партія “УДАР Віталія Кличка”) на  Дмитра Волошина, Олександр Ярощук (Партія Регіонів) на Олександра Овсієнка та Володимир Іванюк (Партія Регіонів) на Іллю Калінського. Проте на відсотки відвідувань це не впливає. Тому ми не брали до уваги вибулих депутатів, на відміну від новоприбулих. Щоб не перевантажувати читачів надміром цифр, дані про відвідування подаються у відсотках, які вираховувалися як відношення кількості засідань, на яких був присутній депутат, до загальної кількості засідань, помножене на сто.

За розглянутий період відбулося 70 пленарних засідань. Безперечним лідером за відвідуваністю став депутат Олександр Лесик («Фронт Змін», 99%). Не набагато від нього відстали Олексій Дикий («Фронт Змін», 93%), Анатолій Куценко (Соцпартія, 93%), Валентина Демʼяненко (Народна партія, 90%), Олександр Калашник («Фронт Змін», 90%) та Яна Поліч (Партія регіонів, 90%). Слід сказати, що тільки пʼятеро захисників інтересів громади брали участь у роботі менш як половини пленарних засідань. Це Володимир Канна (Ліберальна партія,16%), Андрій Кудін (Партія регіонів,17%), Ілля Калінський (Партія регіонів, 33%), Олександр Герасименко («Батьківщина», 34%) та Дмитро Волошин (УДАР, 40%). Щодо середніх показників представників політичних сил, то бралося до уваги, від яких партій люди пройшли до міської ради. Нині дев’ять депутатів шифруються, порвавши зв’язки зі своєю партією. Як повідомили журналісту в оргвідділі міської ради, всі вони пройшли до міського парламенту від Партії регіонів. Так от, у депутатському корпусі представлені 16 політичних сил, а саме: «Фронт Змін» (середній показник відвідуваності ― 87%), Народна партія (86%), партія «Сила і честь» (86%), СДПУ(о) (79%), Соціалістична партія (77%), партія «Пора» (77%), партія «Сильна Україна» (73%), партія «ВО «Свобода» (67%), Партія регіонів (65%), партія «Наша Україна» (63%), УРП «Собор» (60%), Народний рух (59%), партія «Єдиний центр» (59%), партія УДАР (52%), партія «Ліберальна Україна» (50%), партія «ВО «Батьківщина» (49%). Ми свідомо не коментували наведені вище цифри та не виносили оцінок депутатській роботі. Хай це зроблять самі читачі. Дані про відвідування пленарних засідань кожним депутатом можна переглянути за посиланням visnik-press.com.ua/?p=27384. Інформацію про належність міських парламентарів до політичних сил дивіться тут: phm.gov.ua/mіska-rada/deputati


Автор: Олександр МАТВІЄНКО / Вісті
http://i-visti.com/news/pereyaslav/9479/

1