Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Вшанування Героїв Небесної Сотні та учасників Революції гідності

Вшанування Героїв Небесної Сотні та учасників Революції гідності

18-22 лютого – одні з найбільш скорботних днів в історії України. У 2014 справжні патріоти стали на захист рідної країни і загинули за неї. З метою увічнення подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), відстоюючи європейське майбутнє України, Президентом України встановлено День Героїв Небесної Сотні, який щорічно відзначатиметься 20 лютого.

Переяславці активно долучилися до відзначення пам’ятної скорботної дати, зокрема, у міській раді оформлено стенд із світлинами «Переяслав у Революції Гідності», у Музеї кобзарства відкрито виставку «Майдан. Україна понад усе», у районному Будинку культури 20 лютого відбувся спільний міськрайонний захід з вшанування Героїв небесної Сотні за участю керівництва міста та району, військовослужбовців, учасників АТО, учасників бойових дій в Афганістані, представників громадсько-політичних сил, жителів міста. Під час заходу у відповідності до Указу Президента України 119 воїнів-інтернаціоналістів міста та району нагороджені відзнакою Президента України – пам’ятною медаллю «25 років виведення військ з Афганістану», цього ж дня відбулося покладання квітів до пам’ятного хреста на Меморіалі Героїв Небесної Сотні (вокзальна площа).

В усіх загальноосвітніх навчальних закладах міста проведені тематичні лінійки, виховні години, уроки пам’яті, релігійні громади різних конфесій провели поминальні молебні за полеглими героями.

21 лютого артисти Народного центру культури «Зустріч» виступили із благодійною концертною програмою перед учасниками АТО та військовослужбовцями Центру перепідготовки Національної гвардії України, який розміщений у с. Старе Бориспільського району. Свою творчість глядачам демонстрували Роман Дорофей, Едуард Нікітін, Оксана Чирка, Наталія Александрова, Євгеній Пітель, учасники Зразкової акробатичної студії «Міраж», народний вокальний ансамбль «Вербиченька». Це вже друга поїздка творчого колективу у с. Старе. Глядачі бурхливими оплесками супроводжували виступи артистів. Командування військової частини запросили переяславських аматорів сцени виступити на урочистостях, присвячених Дню Національної гвардії України, які відзначатимуться наприкінці березня. Творчу делегацію очолила начальник відділу культури і туризму міської ради Вікторія Гуріна.



1