Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Школярі села Мазінки та Дем’янці відзначили 71-річницю визволення Переяславщини від німецько-фашистських загарбників

Школярі села Мазінки та Дем’янці відзначили 71-річницю визволення Переяславщини від німецько-фашистських загарбників

Хителі району відзначили 71-річницю визволення Переяславщини від німецько-фашистських загарбників. Зокрема в селі Мазінки та Дем`яні відбулися мітинги пам’яті: “Тих днів не змовкне слава!”
Школярі та жителі сіл вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу Слави.

З метою виховання шанобливого ставлення до героїчного минулого, вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни в населених пунктах району проведено упорядкування меморіальних комплексів, пам’ятників, братських могил, інших поховань, що увічнюють пам’ять про перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та учасників партизанського руху. У загальноосвітніх школах пройшли уроки мужності та патріотизму, читацькі конференції, години спілкування, літературно-мистецькі композиції, святкові концерти за участю учасників партизанського руху. У бібліотеках району проведено заходи: урок-дослідження «Партизанські стежки нашого краю», години пам’яті: «Незгасима зоря партизанської слави» та «Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів…», «Знову мир і тиша знов».



1