Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Виступи людей на народному віче, що відбулося на центральній площі м. Переяслав-Хмельницького 29 листопада 2014р.

Виступи людей на народному віче, що відбулося на центральній площі м. Переяслав-Хмельницького 29 листопада 2014р.

Анатолій Дима, фізична особа-підприємець: Сьогодні ми зібралися для того,  щоб провести  народне віче, присвячене року, як розпочалася Революція Гідності. Повістка денна.  Перше питання: «За що люди вийшли боротися на Майдан, і що ми маємо зараз»; друге питання «Різне». Запрошені на сьогодні голова райдержадміністрації Дубина Григорій Іванович - є, голова районної ради Бугаєнко Іван Сергійович – немає, міський голова Костін Тарас Вікторович – немає, прокурор – немає, начальник міліції – немає. Чому чиновники нас ігнорують?  Багато людей зневірилися у тій Революції Гідності, що почалась рік тому. Чиновникам  нагадуємо, що вони наші слуги і повинні слухати нас. А вони цього не розуміють. Вони як звикли при режиму Януковича, що вони себе вважають царьками, так і до цього часу думають, що вони царі, а народ - їх слуги. Але у Конституції написано, що саме вони слуги народу. Незалежно, яка буде влада, на  Майдані було домовлено,  щоб  приходили чиновник на Майдан і люди ставили їм запитання про їх роботу. На нашому Майдані у Переяславі було створено Раду Майдану. Потім було створено Громадську організацію «Майдан Переяславщини», в якій теж було обрано Раду Майдану у складі 49 осіб, які засідали по понеділкам у міській раді. Серед них є такі, що на Майдані і не були – примазалися. Більшість людей із Ради Майдану не побачили у керівництві цієї Ради людей, які продовжують ідеї майдану, тому туди продовжують ходити лише 5-6 осіб, які вже самі стали владою. Вони прийшли до влади. Все, вони вже заспокоїлися.  Майдан існує для того, щоб контролювати владу. Один чоловік запитав у міській раді на засіданні Ради Майдану, на якому було присутні 10 людей: «А що то за віче збиралося?» Так, Ярослав Потапенко відповів: «То зібралася шобла і шушера». При райдержадміністрації створено колегію,  із людей,  більшість із яких не була присутньою на Майдані і тут зараз їх немає. Пропоную на наступне віче  висунути і затвердити на Майдані новий склад колегії, щоб ці люди хотіли робити кардинальні зміни.    

Михайло Сиворко, директор Приватного підприємства «Сіміх»: Міліція після Революції Гідності уже потихеньку заспокоїлася і робить все, що робила до того. Якщо зараз викликати  міліцію, вона може приїхати через 2-3 години або взагалі не приїде. Як було так і є - міліція безпідставно закриває кримінальні справи і безпідставно відкриває кримінальні справи. Міліція, прокуратура і суд досі діють за старими схемами. Ці прокурори міняються так швидко, так часто, що приходиш до одного, він поки розбереться. Приходиш по відповідь, а там вже інший прокурор, який каже, що він нічого не знає, що приходь пізніше, коли він розбереться. Приходиш – уже знову новий прокурор. Правоохоронні органи працюють як і раніше. Яскравий приклад із підкупом виборців у нашому місті, про який знає весь Переяслав. Тут у центрі міста, поруч райдержадміністрації,  черга стояла, отримували гроші за свої голоси. Міліцією кримінальна справа навіть по факту підкупу виборців не відкрита. Репліка учасниці віче: «Прізвище цього кандидата називайте». Онищенко.  Продовження репліки учасниці віче: «Потрібно познімати білборди із цим кандидатом, що у нас по місту висять. Я про це говорила міському голові Костіну. Але, він сказав, що він не має на це права.»

Володимир Романенко, голова Фермерського господарства «Антарес»: при вшануванні Героїв Небесної Сотні наш Президент Порошенко, коли на нього напосіли люди,  сказав, що присвоїть звання Героїв України  Небесній Сотні. А де він був раніше? Чому, коли люди почали плюватися в його сторону, він сказав, що присвоїть ці звання. Владі не можна давати розслаблятися, вони і так розслаблені. А що до того, що мало часу пройшло після зміни влади, так скажу так, коли Ющенко прийшов до влади, то на наступному тижні регіоналку Богатирьову він взяв до себе в команду. Тоді вже було видно, що діла з Ющенка не буде.

Уже  чергового Міністра оборони України наш Президент призначає. Це дуже багато, а за ці помилки платять солдати своїми життями і здоров’ям. Де ті генерали, що помилилися і сидять по тюрмах? Чому немає ніякої люстрації у нас в районі? Кого тут в нас люстрували?  Пішли до головного лікаря лікарні Якименка, який примушував голосувати за регіони на виборах. «Не чіпайте, бо в мене там теща робить»- каже Ярослав Потапенко. Якименка всього-на всього здвинули з колегії при райдержадміністрації, яка для нього нічого не значить. Звертають до Дубини Григорія Івановича. У Вас є шанс. Ви 10 років були в опозиції до влади, а як стали владою, то це забули. Регіоналів відсуньте від себе подалі. Прізвища не буду називати – самі розберетись. Сором, що Переяслав проголосував за регіонала і продався.

Тетяна Давідофф, голова люстарційного комітету, член партії «Воля»:  Нашу тимчасову споруду за вказівкою міської ради знесли без рішення суду. Є інші  споруди, які стоять на комунальній землі, але там міська рада чекає рішення суду. Ми говорили меру, що він діє незаконно, але він нас не слухає. Моєму чоловікові шиють кримінальну справу, що він наче побив міліціонера при виконанні ним службових обов’язків при демонтажі нашої тимчасової споруди. Ми комусь неугодні. Ми комусь заважаємо. Сам Ярослав Потапенко і його студенти, яким ми повідомили, що це приватна власність і щоб вони до нас не втручалися, мого чоловіка за руки та за ноги викидали за нашу земельну ділянку на тротуар, топтали ногами. Сам потерпілий міліціонер Кузьковий Максим, який регулярно їздив охороняти Межигір’я Януковича взимку 2013-2014років,  бив мого чоловіка. Є про це фото та відео докази. Ось так просту людину можна затовкти і побити і ще порушити проти неї кримінальну справу, що наче він побив міліціонера.  Така типова ситуація може статися із кожним з Вас. Я не хочу, щоб така людина як мер Костін представляв нас, громаду Переяслава. Як так можна? Якщо це павільйон Давідофф стоїть на приватній власності, то його знести без рішення суду, а щодо інших павільйонів, що стоять незаконно на комунальній власності – чекати рішення суду?

Григорій Дубина, голова райдержадміністрації: Я сьогодні представляю державу. Я при  владі буквально півтора місяці. Ви бачите, які зараз йдуть зміни у державі? (Від автора: Я їх особисто не бачу). Ви бачите, на  сьогодні є 302 народних депутати, які будуть кардинально міняти всі закони отієї бандитської влади, отого Януковича, що видав Закони 16 січня. Відкрию секрет. Працював я місяць. Визиває мене СБУ і говорить: «Ви - корупціонер». Я запитую: «Чому я корупціонер?» Мені відповіли: «Ви повинні були розрахуватися із робити і передати все, коли стали головою райдержадміністрації». А я не встиг. Хтось там у статистику не так подав, воно і випливло. Минулого разу ви на Майдані мені поставили завдання вивести двох людей із складу колегії. Я вивів головного лікаря лікарні Якименка та головного лікаря госпіталю Гріненка. Не думайте, що прийшов у райдержадміністрацію, порозпихав усіх  і сидиш, і тобі всі гроші несуть. Сьогодні в райдержадміністрації немає грошей на бензин. Проведено бесіди з платниками, щоб бюджет наповнювали. Сьогодні ми зібрали кошти на виплату зарплат вчителям, лікарям, культурі за листопад. Усі школи в районі переведені на тверде опалення. Ми не платимо Путіну-фашисту за газ. Платимо своїм, які заготовляють дрова, ці гроші лишаються в Україні. Я міг півгодини розказувати, а краще зайдіть на сайт райдержадміністрації. Давайте дочекаємося, коли Верховна Рада прийме закони, по яким можна буде нормально жити, по яким голова райдержадміністрації може спитати у прокурора, у начальника міліції, у СБУ, у газ, у РЕС чому так, а не по іншому(від автора: ці органи повинні працювати незалежно від влади, а запити давати адміністрація може їм і зараз і вимагати від них не відписок, а реальних дій). Щодо землі на дамбі, то написане звернення до Генеральної прокуратури України. Я обіцяю, що буду на віче приходити, буду відповідати на питання. Дистабілазацію в нашому переяславському суспільстві робить Дима, Романенко та ще Оксана. Анатолій, ви не Дубину майте на увазі, а більше за народ думайте.  Дима пройшов у районну раду від Тигіпка «Сильна Україна»(від автора: Дима пройшов як мажоритарник від с. Вовчків, і Дубина це знає  просто намагається маніпулювати необізнаністю людей,  дійсно підтримував Дима  позицію цієї партії, але її тоді підтримувало близько 15 % свідомих громадян, які надіялися на зміни ще тоді,  так як на той час «Сильна Україна» якраз і була опозицією до «Партії регіонів», але ж хто знав, що Тігіпко продасться Януковичу,  це не Димина вина). Тигіпко – це опозиція, це опозиція від Януковича. Я радий такій опозиції, вона підказує, що мені робити. По фінансуванню газети «Вісник Переяславщини». Ви мені даєте доручення, а я дам доручення Димі. Ти в повазі серед депутатського корпусу. Попрацюй з ними, щоб відмінити фінансування газеті. Я доручень багато даю, буду контролювати їх виконання. А ходаки від Тігіпка будуть. Будуть мутити воду. У кого є питання, задавайте.

Учасники віче задавали питання

- Скільки податків сплатив ТОВ СП «НІБУЛОН» в районний бюджет?

Дубина Г.І.: Зараз точно не скажу. Підприємств багато, я всіх не пам’ятаю.

- Коли Вас викликало СБУ, Ви у них запитали про рух справи по спилюванню дубів у лісосмузі у Воскресенському, яке ці СБУшники самі кришують?

Дубина Г.І.: Запитав, якщо я не встиг розрахуватися і уже корупціонер, то як же із випилюванням дубів, але відповіді мені так і не надали.

- Скільки посадових одиниць треба скоротити або на скільки збільшити посад, щоб система у райдержадміністрації змінилася?

Дубина Г.І.: Я представник Президента. Він мій прямий керівник і я не дам його ганьбити. Порошенко сказав, що 70 % треба поміняти в Адміністрації Президента України. Я думаю, що і в нашій райдержадміністрації десь 70 % замінити і буде достатньо. Треба скорочувати, але скільки, не можу сказати.

- А міняти людей в райдержадміністрації треба?

Дубина Г.І.: Є люди в райдержадміністрації, які роботи не тянуть, їх брали попередні голови райдержадміністрації. Їх треба міняти. Є резерв. Уже 10 чоловік туди подало заявки, але приходять без досвіду роботи. Керівник справами і той через область призначається.

Анатолій Яковченко: Перше питання. Коли здоровий організм поєднати з хворим. То обов’язково переможе хворий організм. На минулому віче Ви були і за Вами квітки носив Перчук Валерій з райдержадміністрації. Я його добре знаю, я був його тренером по греблі на байдарці. Я особисто проти нього нічого не маю, але він так само Недяку пальто подавав і туфлі чистив. (Від автора: Недяк Андрій Петрович - попередній голова райдержадміністрації – голова Переяслав-Хмельницького районного осередку Партії Регіонів. Заправив автобуси із  бійцями-тітушками 19 лютого 2014р., які стояли на заправці КЛО. Після того вони поїхали на Київ). Якщо Ви  його за такий короткий час не можете вигнати, то не робіть його своїм помічником на віче на площі серед нас. Друге питання. По Якименку головному лікарю лікарні. Якщо прийдуть комуністи, він буде комуністом, якщо прийдуть регіонами, то він буде регіоналом. Щоб у Вас було чисте сумління, напишуть подання про його звільнення. Третє питання. Про патріотичне виховання молоді. Патріотичне виховання – це не тоді, коли Ви приїхали в село у школу, а Вас діти у вишиванках зустрічають. Патріотичне виховання – це коли речі називати своїми іменами, що ми були окуповані радянською Росією, що церкви московського патріархату – це структура ФСБ.  Ніхто на Майдані не висував економічних вимог. На Майдані були вимоги про зміну системи і навести лад в країні. Є напрямки для втілення змін, які не потребують грошей. Є генделики  в кожному селі району. Є школи по селам. В школах є спортзали. Потрібно, щоб була альтернатива для проведення дозвілля: якщо генделик працює до 19 години, то і спортзал повинен бути відкритим до цього часу.

Дубина Г.І.: Приходьте до мене, ми обговоримо щоб Ви були моїм заступником по спорту. Яковченко відмовився від цієї пасади.

Побочій Олександр, заступник голови громадської організації «Правий Сектор Переяслав»: Ніхто із виступаючих не згадав про розгін Майдану, що відбувся рік тому. Мразей регіоналіських залишилося на посадах багато. Тих, кого ми замінили, це одиниці і вони теж не завжди справляються. Не прийшов сьогодні мер Костін, хоч я хотів його тут побачити. Потрібно наступне віче провести біля міської ради. Начальника міліції теж немає. Прокурора теж немає. Хочу повідомити, що сьогодні уже річниця створення Правого Сектору. У нашому місті офіційно зареєстрована Громадська організація «Правий Сектор Переяслав». Якщо десь міліція не справляється, прошу звертайтесь до нас і ми будемо бистро вирішувати за тих, хто зараз при владі. Дубина Григорій Іванович прийшов на віче послухав, розказав, відповів на питання. Мер Костін Тарас – наче за нього голосували, разом були на Майдані. Але... По ларьку, встановленому біля воєнторгівського дому, буде суд 09 грудня, приходьте до суду як вільні слухачі.  Наше місто не сто років має, і ми не дамо забудовувати центральну площу ларьками. У владних кріслах повинні бути патріоти і професіонали, які думатимуть за наше місто і за державу.  У кого є питання, задавайте.

- Про незаконний видобуток піску.

Побочій О.: активісти Правого Сектору Переяслав та учасники АТО із майданівцями виявили незаконний видобуток піску від Дніпром. Міліція роботу кар’єру припинила, вилучила техніку (ескаватор, земснаряд та ін) на штрафмайданчик, якою пісок добували. Намито більше 100 тисяч тон піску. Хотіли сьогодні в прокурора спитати, але його сьогодні немає. Там також було знайдено наркотики. Де вони зараз – ми не знаємо. Будемо робити запит до прокуратури.       

- Частина таксистів у місті прокурорська, а частина – мусорська, обидві не зареєстровані. Що будете із таксистами предпринімати?

Побочій О.: Треба цим питанням зайнятися.

 

Наступне віче відбудеться 27 грудня об 11 годині 00 хв. біля Міської Ради.
04 грудня, 2014р.

Р.S. На попередньому віче, яке відбулося 01 листопада 2014р.голові райдержадміністрації Дубині Г.І. Яковенком А.М. було задано напрямки роботи. Що із цього зроблено, читачі хай визначаються самі. Наводимо текст виступу Яковенка А.М. на тому віче.

 «Відбулася Революція Гідності, а у Переяслав-Хмельницькому районі та місті змін ніяких. На моє переконання переяславці активно підтримали Майдан 2014р. з двох основних причин: по-перше, через свавілля і нахабство місцевих чиновників-регіоналів; по-друге, розгул корупції, особливо в земельних питаннях.

Змінювалися голови райдержадміністрації і кожен новий голова наголошував на знанні проблем в районі  та наявності бажання їх вирішувати, але далі цих слів справа не заходила. Новому керівництву райдержадміністрації потрібно вжити негайних і рішучих заходів, щоб навести лад в ситуації, що склалась. Я звертаюсь до присутнього тут голови нашої райдержадміністрації Дубини Григорія Івановича і пропоную йому через місяць на наступному віче прозвітувати про виконану роботу щодо упорядкування земельних відносин в нашому районі і наведення порядку в інших сферах і розповісти людям про свої конкретні вчинки.  Для цього, на мою думку, слід у кожному селі зустрітися із сільським головами із членами дільничних виборчих комісій і встановити, хто із держслужбовців району в робочий час агітував за Партію Регіонів. Спонукав, заохочував чи змушував фальшувати результати виборів на користь цієї партії на виборах до місцевих рад у жовтні 2010р. та на виборах до Верховної Ради України у 2012р. і поганою мітлою вигнати таких чиновників із нашої райдержадміністрації.  Це – по закону, і ніякого полювання на відьом.  По землі – все теж не дуже складно. Сосновий ліс площею 9,6 га на дренажному масиві дамби за розпорядженнями  голови нашої райдержадміністрації було віддано в приватні руки, лише вдумайтеся, для ведення  садівництва. Понад 100 ділянок на березі Дніпра передано під нібито рибстани. Насправді понад 80% з цих ділянок вже забудовані капітальними спорудами – маєтками певних осіб. Ці землі в оренду на десятки років передано також по розпорядженнях  голів райдержадміністрації. Нинішньому голові нашої райдержадміністрації Дубині Григорію Івановичу необхідно із  залученням ЗМІ та громадськості особисто відвідати кожну прибережну земельну ділянку вздовж Дніпра у нашому районі і встановити, що на ній фактично розміщено. У разі невідповідності дійсного використання цільовому призначенню цих земельних ділянок – скасовувати рішення про їх передачу в оренду чи виділення у власність. Дубині Григорію Івановичу потрібно  на наступному віче відзвітувати перед громадою про те, скільки  соток, гектарів земельних ділянок було ним перевірено і скільки з них повернуто державі та громаді району.»


Автор: «Голос Переяславщини»
http://www.golos-pereyaslaw.com

1