Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Отримання житлових субсидій з травня 2015 року буде відбуватися за спрощеними умовами

Отримання житлових субсидій з травня 2015 року буде відбуватися за спрощеними умовами

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 28 лютого 2015 року № 106, якою з 01 травня 2015 року запроваджуються спрощені умови отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема:

Призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів – заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб).

При цьому запроваджуються спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати осіб для звернення за субсидією (форма на 1 аркуші).

Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником.
При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

Кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії.

Підприємства, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення мають забезпечити виготовлення бланків Заяви та Декларації і доставку їх до споживачів разом з рахунками на оплату послуг.

Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій крім здійснення одноразової дорого вартісної покупки (на суму понад 50 тис. гривень):

  • наявність у власності двох житлових приміщень;
  • наявність у власності двох автомобілів;
  • наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;
  • здача в найм житлового приміщення;
  • здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів;

Запроваджується надання субсидії на  12 місяців, а не опалювальний період як раніше.
Встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін).

Для сімей, які сьогодні одержують субсидії (в опалювальний період 2014-2015 років) передбачається автоматичне призначення субсидій на новий термін без необхідності надання нового пакету документів та звернення до органів соціального захисту населення (крім тих, кому субсидія надавалась за рішенням комісії міської ради, або в складі сім’ї яких є особи, які зареєстровані, але фактично не проживають за вказаною адресою).

Надається право на оформлення субсидій особам, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла.

Підвищено відповідальність заявників за повноту та достовірність наданих для призначення субсидій даних. В разі подання у неповному обсязі, або недостовірних відомостей про осіб, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні/будинку, їх доходи і витрати, особі може бути відмовлено у призначенні житлової субсидії або припинено її надання. У такому разі особа, якій призначено житлову субсидію, зобов’язана повернути надміру перераховану суму житлової субсидії у подвійному розмірі.

Для жителів міста з питаннями по призначенню житлових субсидій звертатись до управління соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької міської ради по вул. Сковороди,62, телефон для довідок 5-18-70.


Автор: Ірина Іванюк, заступник начальника управління соціального захисту населення Переяслав-Хмельницької міської ради

1