Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Ситуацію з лісом на Переяславщині роз’яснило Держлісагентство

Ситуацію з лісом на Переяславщині роз’яснило Держлісагентство

У відповідь на запит УНІАН про стан лісового фонду в межах сіл Леніне, Козлів, Жовтневе, Строкове, Велика Каратуль Переяслав-Хмельницького району Київської області, Київське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомило, що тільки частина земель лісового фонду з числа земель сільських рад на території району знаходиться під наглядом ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп».

Згідно розпорядження Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, ще в 2003 році в постійне користування державного підприємства «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство» передано землі лісового фонду для ведення лісового господарства з числа земель сільських рад на території Переяслав-Хмельницького району загальною площею 3 752,5 га. «Однак, сільськими радами району зазначене розпорядження в частині передачі земель виконано частково, – у постійне користування було передано лише 2 816,6 га. У частині площею 885,4 1 га землі не передані у постійне користування з причини відмови сільських рад передавати землі та оформляти відповідну документацію», – зазначають в управлінні лісового та мисливського господарства Київщини.

«Управління здійснює планові перевірки за додержанням вимог законодавства у сфері лісового господарства в лісах підприємств, установ та організацій, що належать до сфери його управління, тобто державний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері лісового господарства іншими лісокористувачами Держлісагентство та його територіальні органи не здійснює», – йдеться в листі управління.

Таким чином, не передані держлісгоспу землі, які перебувають у постійному користуванні інших землекористувачів, не контролюються місцевим лісгоспом.

Раніше, жителі села Козлів Переяслав-Хмельницького району Київської області звернулися в УНІАН у рамках проекту «УНІАН-Підтримка» зі скаргами на неконтрольовану вирубку навколишніх лісів, появу в лісі огороджених ділянок, на яких зведені будови, що нагадують елітну базу відпочинку і стихійні звалища сміття.

«Ліс просто знищується. А це – найближчий великий ліс від Києва в східному напрямку. Там повинен бути заповідник з рекреаційними зонами. І потрібно максимально зберегти те, що залишилося, інакше на його місці залишиться голий степ», – вважають вони.



1