Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Щедрий вечір

Щедрий вечір

13 січня до Переяслав-Хмельницької міської ради завітали щедрівники – вокальний ансамбль дитячої музичної школи імені Павла Сениці «5/8» під керівництвом Ганни Іфтоді. Виконанням колядок та щедрівок, юні артисти створили справжню атмосферу українського Щедрого вечора, або народного свята Маланки, яке за народними традиціями українці відзначають з 13 на 14 січня. Такі привітання стали вже щорічною традицією, яка живить в серцях людей вогник добра, взаємної поваги та любові. Свою подяку колективу за творчість висловила заступник міського голови Валентина Губенко. Загалом працівники виконавчого комітету отримали чудовий настрій від виступу, та за гарне щедрування віншувальникам вручили солодощі.

Вже ближче до вечора на центральній площі Переяслава біля головної ялинки розгорнулося фольклорно-етнографічне дійство «Щедрий вечір», яке організував міський відділ культури і туризму. У програмі заходу виступили місцеві художні колективи – Народний вокальний ансамбль «Весняний подих» Центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів, Народний вокальний ансамбль «Вербиченька» Народного центру культури «Зустріч», Народний аматорський фольклорний ансамбль «Водограй» виробничого управління комунального господарства, Народний колектив української пісні «Чебреці» клубу мікрорайону «Трубайлівка», вокальні колективи «Камертон», «Фортуна», «Діамант», артисти НЦК «Зустріч. Глядачі мали змогу побачити традиційний обряд на свято Маланки, ознайомитися з тим, що віщують народні прикмети цього дня.

Глядачі оплесками вітали виступи всіх колективів, але найбільше їм припала до душі невеличка вистава, яку розіграли учасники “Фортуни”. Вони не лише заспівали щедрівок, а привели із собою “козу”, “лікарів”, “циган”, “Меланку” і розіграли ціле дійство. Заступник міського голови Валентина Губенко привітала присутніх з новорічно-різдвяними святами, вручила маленьким глядачам подарунки з солодощами.



1