Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Розпочав роботу туристично-інформаційний центр

Розпочав роботу туристично-інформаційний центр

Розпочав роботу туристично-інформаційний центр

Відтепер туристам, які приїхали до Переяслава-Хмельницького, буде легше зорієнтуватися в місті. Допомогу мандрівникам надає туристично-інформаційний центр, офіс якого відкрили на вулиці Б. Хмельницького, 51, поряд із центральною площею.

Ініціатор створення центру – міський підприємець Андрій Біліченко (28 років). Він переконаний, що Переяславу, де функціонує 27 музеїв, такий заклад просто необхідний.

– Туристично-інформаційний центр створений, аби привернути увагу українців і європейців до багатої історичної спадщини нашого міста, а також забезпечити їм цікаве і комфортне перебування в ньому, – каже він.

Передусім, центр забезпечує подорожніх інформаційними матеріалами: картами, схемами транспортного сполучення, буклетами. Наразі персонал завершує розробку туристичної карти міста, де будуть позначені музеї, визначні пам’ятки, а також об’єкти інфраструктури: готелі, заклади харчування, магазини тощо.

– У центрі туристи можуть замовити екскурсії (якщо потрібно, з перекладачем). Ми надаємо інформацію про музеї міста, їхні графіки роботи. Можемо забронювати для гостей номери в готелях, організувати харчування або ж порадити, де перекусити, – розповідає про послуги центру адміністратор Іванна Невертій (33 роки). – Тут можна скористатись безкоштовним Wi-Fi, підзарядити телефон, придбати сім-карту і просто відпочити. Поряд з офісом є платіжний термінал.

Також у туристично-інформаційному центрі представлена сувенірна продукція із символікою міста та вироби народних умільців Переяславщини, як знаних, так і початківців. Тут є гобелени, живописні полотна, картини з бісеру, вишиванки, вироби з дерева, кераміка, мило ручної роботи, авторські прикраси, м’які іграшки та інше.

– Туристи з Києва порівнюють наш арт-простір зі столичним Андріївським узвозом. І ми пишаємося тим, що це роботи переяславців, – зауважує Іванна Невертій.

Хоча заклад орієнтований більше на туристів, придбати тут вироби або просто прийти на екскурсію можуть і жителі міста та району.

Працівники туристично-інформаційного центру запрошують до співпраці майстрів.

Довідки за телефоном (066) 058-55-47



1