Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Робота за кордоном на сільських господарствах: плюси та мінуси

Робота за кордоном на сільських господарствах: плюси та мінуси

Українці – трудолюбива нація, яка не боїться жодної роботи. Тому європейські роботодавці охоче надають робочі місця нашим трудовим мігрантам. Найпопулярнішою роботою серед українських заробітчан вважається праця на фермах та сільських господарствах.

візовий центер Безкордонів Особливості сільськогосподарських робіт

Робота на сільських господарствах являється одним з найлегших способів тимчасового заробітку за кордоном. У багатьох європейських країнах на сьогоднішній день існує велика кількість ферм та господарств, на яких вирощуються ягоди, фрукти, овочі, гриби, а також розводиться птиця, дрібна та велика худоба. Робота на таких об’єктах досить проста. В основному заробітчани займаються доглядом за рослинами і тваринами, збором урожаю. Для таких робіт наймають людей будь-якого віку. Головне, щоб претендент був фізично здоровий та мав бажання працювати.

Зарплата на фермах

Що стосується оплати праці, то робота на сільських господарствах оплачується невисоко. Як правило, розмір зарплати визначається по обсягу виконаних робіт (наприклад, по вазі зібраних ягід). Тому для того, щоб заробити непогані гроші, нашим мігрантам приходиться працювати навіть без вихідних.

В більшості кадровими агентствами пропонується така робота в Польщі. Працюючи в теплицях чи на фермах, можна отримувати не менше 2 тисячі злотих в місяць. Дещо рідше зустрічаються вакансії на ферми в Португалії, Франції, Іспанії, Італії. В цих країнах сільськогосподарські працівники заробляють на порядок більше, ніж в Польщі.

Добре оплачується робота в Англії, Фінляндії, Швеції. За збір винограду чи ягід можна отримувати декілька тисяч євро за місяць.

Плюси роботи на фермах

1. Вакансії підходять як для жінок, так і для чоловіків, саме тому роботу на сільських господарствах найчастіше обирають сімейні пари.

2. Вигідні умови. В основному на фермах іноземним працівникам надається безкоштовне проживання та харчування. Таким чином мігрантам вдається суттєво економити зароблені гроші.

3. Не потрібно мати професійний досвід.

4. Часто робота в Німеччині, Англії, Бельгії чи в будь-якій іншій європейській країні надається заробітчанам, що не володіють мовою.

Мінуси роботи

1. Не завжди комфортні умови праці. Якщо зимою можна працювати в теплицях, які захищені від вітру, низьких температур та опадів, то літом приходиться виконувати роботу під час спеки та навіть в непогоду.

2. Така робота не підходить фізично непідготовленим людям.

3. Робота на сільських господарствах в більшості оплачується на низькому рівні і тому більше підходить людям, які шукають тимчасового заробітку.



1