Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Реабілітаційний центр для бійців АТО відвідали заступник Міністра охорони здоров’я та народний депутат

Реабілітаційний центр для бійців АТО відвідали заступник Міністра охорони здоров’я та народний депутат

17 липня в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни в селі Циблі Київської області відбулася робоча зустріч заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського та народного депутата України, керівника Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Ольги Богомолець з керівництвом госпіталю. Метою візиту стало ознайомлення з організацією процесу реабілітації бійців АТО, які проходять лікування у даному медичному закладі. Директор центру Юрій Гріненко ознайомив високопосадовців з діяльністю шпиталю та провів оглядову екскурсію відділеннями.

Гості оглянули матеріальну базу медичного закладу, особливу увагу приділили відділенням функціональної діагностики та неврології. Віктор Шафранський та Ольга Богомолець відвідали учасників АТО, поспілкувалися з бійцями та подякували їм за відвагу та захист України. У даний час у центрі проходять реабілітацію 51 учасник Антитерористичної операції, направлені з військових госпіталів.

Також високопосадовці поспілкувалися з персоналом центру та надали корисні фахові поради щодо останніх прийнятих рішень Міністерства охорони здоровя.

Важливим кроком зустрічі стало передання Ольгою Богомолець благодійної допомоги – лікарських засобів від виробництва «Біофарма» загальною вартістю близько 80 тисяч гривень. Це  необхідні медикаменти для лікування поранених бійців АТО.

У свою чергу, учасники АТО та персонал центру були вдячні за турботу та сприяння процесу реабілітації поранених українських солдат.

Юрій Гріненко – директор Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни:

Ми вже давно почали організацію процесу реабілітації – ще з листопада 2014 року. Я думаю, на сьогоднішній день, він на кращому рівні, ніж у багатьох областях. На нас рівняються, у нас вперше працюють в бюджетній охороні здоровя фахівці з фізичної реабілітації. На нашій базі проводився тренінг фахівцями фізичної реабілітації з США з залученням інструкторів УФК з усіх регіонів, перш за все регіональних госпіталів для ветеранів війни. Ми розуміємо свої потреби і знаємо свої можливості, але найголовніше – від реабілітації, перебування і лікування у нас в закладі бійцям АТО стає краще, відновлюються функції кінцівок, покращується загальний і психологічний стан, вони швидше повертаються до життя. І наші пацієнти це відчувають, вони про це говорять. І підтвердженням цього є те, що частина з них приїжджають по два, а то і по три рази, щоб відновити своє здоровя. Це все побачили наші гості і зрозуміли, що заклад робить добру, благородну справу дуже професійно, на високому рівні. 

Звичайно, ми дуже вдячні за благодійну допомогу. Хочеться вірити, що традиції благодійної підтримки  не закінчаться і не будуть разовими. На жаль, сьогодні мало знаходиться таких фірм, організацій і окремих людей, які займаються благодійністю.

На мій погляд, ця зустріч стала корисною для всього процесу реабілітації наших військових. Мої листи і мої виступи на Комітеті Верховної ради, в Міністерстві охорони здоров’я, на селекторних нарадах були менш переконливими, ніж один приїзд заступника Міністра і народного депутата, керівника Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, які своїми очима побачили матеріально-технічну базу закладу, рівень надання медичної допомоги, фізичної та психологічної реабілітації, відношення колективу, морально-психологічний клімат в колективі, відгуки пацієнтів, стан, настрій і все інше. Візит є актуальним та необхідним для нашого закладу.

Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни
Київська обл., Переяслав-Хмельницький район, с. Циблі, вул. Лісова, 2. Тел. для ЗМІ: 099 231 47 42


Автор: Дарія Кривошея

1