Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Виїзний прийом громадян у селі Пологи-Яненки

Виїзний прийом громадян у селі Пологи-Яненки

23 грудня голова районної державної адміністрації Григорій Дубина провів виїзний прийом громадян у селі Пологи-Яненки. За допомогою до очільника району звернулося 8 мешканців села, яких турбували питання різного роду суспільних відносин та галузей.

Проте найактуальнішими питаннями сьогодення, що турбують жителів громади, є питання отримання матеріальної допомоги та заміна газових лічильників. Філія експлуатації газового господарства проводить повірки газових лічильників. Повірці підлягають всі лічильники, що перебувають в експлуатації у споживачів на протязі певного періоду. У разі виявлення порушень, необхідно встановити новий або відремонтувати цей. Але, проблема в тому, що через різке збільшення ціни на газ, багато людей платили не за фактичними показниками лічильника, а більше, щоб мати хоч якийсь резерв на зиму. У багатьох жителів, особливо пенсіонери, не мають змоги самостійно відвезти лічильник на ремонт до Києва. Головою РДА було вирішено звернутися до керівника філії Станіслава Казмірука з проханням проводити повірки у неопалювальний період, тобто з 15 квітня до 15 жовтня, а також якщо виявлено несправності, возити на ремонт централізовано від ФЕГГ.

Депутата сільської ради Миколу Тухлого хвилювало питання перейменування вулиць у зв’язку із ухваленням декомунізаційних законів, особливо питання фінансування, адже необхідно буде замінити всі таблички. Голова РДА Григорій Дубина пояснив, що першим кроком є проведення громадських обговорень нових назв, що мають замінити тоталітарні. Якщо місцеві ради не виконають вимоги закону – вулиці в населених пунктах перейменують облдержадміністрації, а комуністичні назви міст і сіл – змінить Верховна Рада України. Тому необхідно зібратися громадою та вирішити яку назву носитиме певна вулиця. Щодо витрат, то Григорій Іванович запевнив, що на плечі жителів району ці витрати не ляжуть ні в якому разі.

У виїзному прийомі громадян брали участь сільський голова Валентина Кушнір, начальник відділу звернень громадян Наталія Басараба, головний спеціаліст управління соціального захисту та начальник відділу з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг Володимир Горовий.



1