Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Пішов з життя перший ректор університету Іван Петрович Стогній

Пішов з життя перший ректор університету Іван Петрович Стогній

 Іван Петрович Стогній

25 травня 2019 року  перестало битися серце доктора філософських наук, професора, першого ректора університету, Заслуженого працівника освіти України, лауреата Міжнародної премії імені Григорія Сковороди, повного кавалера ордена «За заслуги», Почесного громадянина міста Переяслав-Хмельницького (1996 року) Стогнія Івана Петровича.

Переяслав-Хмельницька міська рада, виконавчий комітет, міський голова Тарас Костін висловлюють щирі співчуття рідним і близьким з приводу його смерті. У цей скорботний час ми всі глибоко сумуємо разом з Вами – усіма, хто знав, поважав та буде берегти кращі спогади про Івана Петровича Стогнія.

Церемонія прощання відбулась у вестибюлі головного корпусу  ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди». Промовці відзначали великі заслуги Івана Стогнія у становленні вищого навчального закладу. Він приїхав працювати в Переяслав у липні 1987 року на посаду проректора філіалу Київського педінституту, а в 1993 році на базі філіалу було створено Переяслав-Хмельницький державний педінститут і Іван Петрович став його першим ректором. До кінця життя очолював кафедру філософії в університеті. 230 наукових праць, 30 кандидатів наук, 7 докторів наук – ось що таке наукова школа Івана Стогнія.

Місток через Трубіж і алея, яку називають Стогніївський шлях – це залишилось для переяславців. А ще – сад, який він посадив, а ще – діти, внуки, правнуки – це для продовження життя.

Величезна кількість живих квітів, які він так любив, близько трьохсот вдячних людей, останній дзвоник і оплески. Так провели в останню путь Івана Стогнія – добру, щедру людину.

Поховали небіжчика на Підварському кладовищі поруч із могилою дружини Алли Георгіївни. Поминальний обід накривали в банкетній залі «Авокадо».

Ми не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил рідним перенести біль втрати, а душу покійного прийняти в Царство Небесне.

Вічна пам’ять!



1