Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » У Переяславі-Хмельницькому на 20,5% підвищили тарифи на водопостачання

У Переяславі-Хмельницькому на 20,5% підвищили тарифи на водопостачання

Виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради 27 серпня на черговому засіданні проголосував за підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. В середньому тарифи зросли на 20,5% і почнуть діяти з 1 жовтня.

27 серпня мер Переяслава-Хмельницького Тарас Костін провів чергове засідання Виконавчого комітету Перяслав-Хмельницької міськради. Першим було розглянуто питання "Про коригування тарифів на водопостачання, водовідведення, очищення стоків міської ПУКХ".

Заступник міського голови Наталія Устич повідомила, що з клопотанням про коригування тарифів 18 липня до міської ради Переяслав-Хмельницького звернувся керівник комунального підприємства "Переяслав-Хмельницьке виробниче управління коммуналього господарства" (ПУКХ) Артем Гриценко. Згодом питання про коригування тарифів на водопостачання було розглянуто на засіданні цінової комісії міськради, яка рекомендувала прийняти відповідне рішення на засіданні виконкому.

Вона також зазначила, що останній раз тарифи на ці послуги в Переяслав-Хмельницькому встановлювали в жовтні минулого року. Коригування тарифів обумовлене тим, що з 1 липня цього року вартість кіловата електроенергії зросла до 2 грн 81 коп (зараз в тарифі закладено 2,48 грн). Також зріс і рівень мінімальної зарплати з 3 тис 723 грн (закладена в нинішньому тарифі) до 4 тис 173 грн.

Наталія Устич повідомила, що зараз серед міст Київської області в шкалі високих тарифів Переяслав-Хмельницький з 39 суб'єктів знаходиться на 5 місці з водовідведення і на 25 місці з водопостачання.

Згідно з повідомленням, було запропоновано підвищити тарифи:

  • на водопостачання (з повіркою лічильників) з 11 грн 3 коп (зараз) до 12 грн 96 коп за кубометр;
  • на водовідведення з 23 грн 63 коп. (зараз) – до 28 грн 80 коп;
  • на водопостачання без повірки лічильника з 10 грн 45 коп – до 12 грн. 40 коп.

За підвищення тарифів, без обговорення, проголосували майже всі присутні члени виконкому. Не підтримав рішення тільки один член виконкому.



1