Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Підсумки місячника благоустрою на Переяславщині

Підсумки місячника благоустрою на Переяславщині

«Зробимо Україну чистою разом!» – наймасштабніша щорічна Всеукраїнська соціально-екологічна акція прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. Тривала протягом місяця, а участь в ній взяв участь кожен житель Переяслав-Хмельницького району (Київська область), повідомляється на сайті РДА.

28 квітня сільські голови Переяславщини спільно з учнівською молоддю, працівниками клубних установ району на чолі з головою Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрієм Пряхіним та його заступником Любов’ю Онопрієнко здійснили об’їзд та масштабне прибирання окремих об’єктів району, а саме: Змійові вали (село М.Каратуль), руїни церкви-ротонди Каневських 1855 року (село Воскресінське), Екостежка (село Циблі), Зелений тунель бажання (село Лецьки), дерево-тризуб (село Дем‘янці), заказник «Степовий» (село Ташань), які є закладенням туристичної локації Переяславщини, через яку проходитимуть майбутні туристичні маршрути та чотири з яких входять до «7 чудес Переяславщини».

Підбиття підсумків масштабної роботи з благоустрою територій відбулося на мальовничому березі Дніпра в затоці «Куряче горло», де відбулося урочисте відкриття Екостежки. В заході взяли участь учні навчальних закладів району, активна молодь, керівництво райдержадміністрації, сільські голови району та небайдужі до екопроблем жителі Переяславщини. Для всіх учасників було підготовлено пізнавальну еко-програму та смачний куліш. Голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін вручив подяки за перемогу у конкурсі відеопроектів серед учнівської молоді Циблівській ЗОШ І-ІІІ ст., Дівичківській НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» та ДНЗ «Студениківській ЗОШ І-ІІІ ст.», а також за активну участь у Всеукраїнській акції сільським головам Лецьківської, Демянецької, Малокаратульської, Стовпязької, Циблівської сільських рад.

Але на цьому робота по благоустрою нашого району не закінчується, вона проводитиметься постійно!



1