Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » У Переяславі перейменують вулиці

У Переяславі перейменують вулиці

На виконання Закону України від 09.04.2015 № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» 08 лютого у залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради під керівництвом міського голови Тараса Костіна відбулося засідання топонімічної комісії. Розглянувши та врахувавши пропозиції громадськості, членів топонімічної комісії, було погоджено перейменування 42 вулиць і 7 провулків міста Переяслава-Хмельницького.

Зокрема, деякі вулиці носитимуть імена відомих земляків – Анатолія Ніколенка, Миколи Саустенка, родини Холодних, Ганни Самутіної та інших. Багатьом вулицям будуть повернуті історичні назви. Активну участь в обговоренні пропозицій взяли члени топонімічної комісії – історик педуніверситету Олександр Колибенко та краєзнавець Людмила Набок. Міський голова ініціював повернення назви, яке місто носило до 1943 року – Переяслав. Пропозицію про повернення Переяславу колишньої назви буде винесено на громадські слухання. У разі, якщо переважна частина громади виступить за перейменування, тоді міською радою буде направлено відповідне клопотання до Київської обласної державної адміністрації, а потім до Верховної Ради України.

У засіданні комісії також взяли участь секретар ради Петро Бочарін, керуюча справами виконкому Валентина Гринець, депутати Лідія Оверчук, Олександр Матвієнко.



1