Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Оновлено пам’ятник на могилі Сікорського

Оновлено пам’ятник на могилі Сікорського

Оновлено пам’ятник на могилі Сікорського

Переяславці, які відвідують могили своїх рідних на Заальтицькому кладовищі, очевидно, звернули увагу, що на могилі Героя України Михайла Сікорського оновили пам’ятник.

Перший заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» Анна Петруня розповіла, що ідея оновлення пам’ятника Михайлу Івановичу Сікорському на його могилі в переяславців побутувала давно:

– А тим більше це потрібно було зробити до жовтня – днів пам’яті великого будівничого музейної справи. І ось в серпні до нас звернувся наш постійний меценат, голова правління ТОВ «Переяслав-Молпродукт» Олександр Пироговський з пропозицією, що він профінансує всі ці роботи. Дирекція заповідника відразу звернулись до Галини Репи, яка займається такими роботами. Вона погодилась. Її робітники провели демонтаж пам’ятника на цвинтарі та відвезли його у Житомир на шліфування. Доки тильну сторону шліфували, працівники заповідника підбирали фото, яке мало бути на тильній стороні пам’ятника. Відібрали близько п’ятдесяти знімків. Найбільше всім сподобалась світлина Михайла Івановича на фоні бібліотеки в музеї Сковороди. Художник, якого спеціально викликала із Дніпра Галина Іванівна, відібрав тридцять світлин за якими він і зробив портрет. 26 вересня оновлений пам’ятник повернули на місце.



1