Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Палять листя - Переяслав у диму

Палять листя - Переяслав у диму

Місто потопає у смердючому диму від спалювання листя.
Палять листя - Переяслав у диму

Переяслав все частіше затягує димом через спалювання листя. Паліїв не лякають ані людський осуд, ані негативні наслідки для здоров’я, ані штрафи.

У Фейсбуці ця тема стала чи не найпопулярнішою. Переяславці розміщують у різних групах фотографії задимленого Переяслава. На світлинах через димову завісу ледь проглядаються будівлі. Під такими постами – купа гнівних коментарів (мову оригіналу максимально збережено):

– Закрила балкон, вікна, зачинила двері в під’їзді – задуха-ядуха, хоть протигаз одівай, очі печуть, в роті гірко. Від мерії, поліції, МЧС, інспекторів по благоустрою – нуль реакції.

– Я всегда думала, что Переяслав самый чистый город. Но в этот раз просто жесть. Дышать трудно. Гробят город и его жителей. В Европе за такое штрафуют.

– Вдень боряться з ТЕС, а навечір виходять і псують екологію нашого міста. Не просто псують екологію, а активно знищують себе, своїх дітей та внуків.

Дехто з користувачів ділиться власним досвідом, що робити з непотребом: «Листя спалювати немає потреби. З нього гарне добриво виходить. А гілля можна на дрова. Решту сміття вивозити».

Пишуть містяни і про те, як провчити паліїв. Наприклад, якщо горить купа листя у сусідському дворі, направити туди шланг з водою. Можна викладати в соцмережі адреси і фотографії будинків порушників. Або ж звернутися до поліції. Щоправда, з останнім важче. Бо не прийнято у нас «стукати» на сусідів.

Пропонують і інші виходи із ситуації. Скажімо, зареєструвати електронну петицію, аби зобов’язати підрозділ ВУКГ «Благоустрій» проводити регулярні рейди щодо виявлення незаконного спалювання листя, деревини; створити “міську варту” чи загони активістів, які впливатимуть на паліїв.



1