Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Незаконне встановлення тимчасової споруди у історичній частині міста

Незаконне встановлення тимчасової споруди у історичній частині міста

9 грудня 2014 року у Переяслав–Хмельницкому міському суді слухалася справа по незаконному встановленню тимчасової споруди у історичній частині міста по вулиці Богдана Хмельницького. Позивачем виявився приватний підприємець Марченко В.М., який і є власником споруди.

Як відомо, суть конфлікту полягає в тому, що жителі прилеглих будинків та активісти міста заперечували будівництво в історичному центрі міста чергової потворної споруди. Марченка це не зупинило, і будівництво все-таки розпочалося. Це обурило населення міста, і на протести вийшли громадські активісти, члени ВО “Свобода”, та ГО “Правий сектор”, Після постійних протистоянь, марних звернень до міліції по факту правопорушень, які скоїли люди Марченка: постійні напади на жителів міста, в тому числі літніх жінок, нанесення їм тілесних ушкоджень, вони привселюдно демонстративно мочилися на будинок, майже весь час були в нетверезому стані, тощо. Міліція мало того що приїжджала на виклик через 2-4 години, так ще й не заважала цим молодикам коїти правопорушення. Було помічено, що працівники міліції наче звітувались перед людьми Марченка та частенько підсідали до них в авто. Міська влада, під тиском громадськості, як альтернативу запропонувала забудовнику інше місце. Але це його не задовольнило і він подав до суду, з метою залишити це місце собі, всупереч волі жителів міста.

На судове засідання у ролі вільних слухачів прийшли: міська організація ВО “Свобода”, ГО “Правий сектор”, ГО “Моноліт”, міський голова та багато інших громадських активістів. Попри те, що Марченко В.М. є позивачем, на суд він не з`явився, тому засідання було перенесене на 25 грудня. Велика подяка всім небайдужим жителям нашого міста, які прийшли відстояти справедливість в суді. Просимо всіх прийти на наступне судове засідання та бути присутніми щоб запобігти ухваленню ганебного рішення.


Автор: ВО “Свобода”

1