Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Найвищі нагороди конкурсу здобули вихованці музичної школи

Найвищі нагороди конкурсу здобули вихованці музичної школи

20 березня в приміщенні музею книги і друкарства на території Києво-Печерської лаври,відбувся міжнародний фестиваль-конкурс класичної музики та пісні. Організатор заходу – ВГО «Талановиті діти України» за підтримки Міністерства культури України.

Участь у фестивалі взяли інструментальні й вокальні ансамблі, інструменталісти (соло, дуети, тріо), вокалісти (академічний, народний вокал), художники, майстри декоративно-прикладного мистецтва. Загалом було 56 конкурсантів, які змагалися у трьох вікових категоріях. За участь кожен сплатив 250 гривень внеску.

Учні дитячої музичної школи імені П. Сениці здобули на фестивалі найвищі нагороди. У віковій категорії від 6 до 12 років тріумфували наші дуети співаків-бандуристів, вихованці вчителя Вікторії Завадської. 12-річна Надія Томчук у тандемі з Анною Нестерук (9 років) виконала пісню «Український віночок», а в парі з Богданом Гуленком (9 років) – українську народну пісню «Ой під вишнею, під черешнею». Обом дуетам бандуристів присудили гран-прі. Учасники отримали медалі й дипломи, а їхній педагог – кубок. У цій же віковій категорії перші місця теж здобули переяславські учні: скрипалька Марія Супрун (викладач Ольга Нестерук) та піаніст Денис Кузьменко (викладач Оріана Пристай). У середній віковій категорії (13-17 років) найвищу нагороду – гран-прі – вручили 16-річному вокалісту Андрію Мосієнку із Жовтневого (викладач Катерина Супрун). Він виконував серенаду «Гордая прелесть осанки» композитора Віченцо Кьяра іспанською мовою. Андрієві вручили кубок, а Марії й Денису – медалі.

Учитель Вікторія Завадська наголошує на тому, що виступи конкурсантів оцінювали професіонали. Зокрема, головою журі була заслужена артистка України, відома в світі оперна співачка Людмила Третяк, яка викладає в університеті театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого. Серед суддів також викладачі інституту музики імені Глієра, педагогічного університету імені Драгоманова, фіналіст проекту «Голос країни-5» (учасник команди Святослава Вакарчука) та соліст гурту «МОSТИ» Андрій Пантюх.

– Під час церемонії нагородження Людмила Третяк першою взяла слово. Неможливо передати наші відчуття, коли вона сказала: «Нас сьогодні вразили дуети бандуристів». Ми аж завмерли, – пригадує Вікторія Завадська (42 роки). – Усі судді нас похвалили, двічі перепитували, звідки ми приїхали. У Богдана Гуленка брали інтерв’ю. Найбільше всіх вразило, що наші бандуристи грають і співають. Виявляється, зараз це рідкість, коли бандуристи співають. Невеликий сюжет з фестивалю-конкурсу показували в «ТСН» на каналі «1+1». Я особисто цього випуску не бачила, про це мені сказала мама мого учня.

Людмила Третяк похвалила також Андрія Мосієнка. Сказала, що він буде оперним співаком. Порадила не займатися естрадним вокалом, а зосередитися на академічному.

– Ми хочемо показати не свої досягнення, а нашої музичної школи, – зазначає Вікторія Завадська. – Тому будемо їздити на конкурси, фестивалі, щоб усі бачили, які талановиті діти в нас навчаються. Тоді, сподіваємося, нам дозволять зараховувати більше учнів у школу. Поки що є обмеження.



1