Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Місцева влада вже повинні готувати проекти гральних зон в Україні - експерт

Місцева влада вже повинні готувати проекти гральних зон в Україні - експерт

Українським кабінетом міністрів було прийнято рішення про створення 5 автономних територій для азартних розваг. На думку фахівців, місцеві органи самоврядування повинні якомога швидше приступити до планування проектів курортних зон для якнайшвидшого розвитку інфраструктури.

Найближчим часом Верховна Рада розглядатиме проекти нових законів, в яких прописані зміни в процедурі заснування регуляторного органу азартних послуг, нововведення про скасування податку на виграш, особливо відстрочки індексу виручки. Збори для обговорення документа №2713/Д попередньо призначено на середину вересня. Нові правила повинні зменшити розмір податкових відрахувань провайдерів, що спонукає їх легалізувати свою діяльність і вийти з "сірої" зони.

На думку політолога Антона Кучухідзе, варто звернути увагу на один важливий момент, який поки не опрацьовувався - як організувати роботу автономних гральних територій, згідно з новим законодавством. Більшість експертів стурбовані особливостями організації казино в готелях. Новий закон допускає відкривати гральні клуби ще й в заміських будинках відпочинку. Для цього площа комплексу повинна бути не менше 10 тис. кв.м., а також йому має бути присвоєно рівень "5 зірок". Територія повинна бути досить віддалена від населеного пункту. Кожен подібний комплекс повинен бути схвалений Кабінетом міністрів для надання азартних послуг.

Відповідно до закону "Про організацію азартних ігор", заміської територією можна вважати декілька видів місцевості, а саме:

  • митну (повинна межувати з іншими країнами і знаходитися далеко від населених пунктів);
  • нежитлову всередині населених пунктів (район повинен бути віддалений від житлових будинків);
  • адміністративну, яка потребує підвищення рівня соціально-економічного розвитку.

На думку фахівця, ситуація повинна змінитися після опрацювання Верховною Радою основної частини нового закону. Після цього очікується, що влада займеться питанням про організацію автономних зон з азартними розвагами. Офіційного підтвердження цієї інформації не було.

У деяких регіонах місцевий уряд зіткнувся з проблемами, в зв'язку з організацією гральних зон. Для країни не підходить жодна з діючих моделей інших країн з організації азартних курортів. Пояснюється це кліматом, менталітетом українців, політичними і економічними обставинами. Для України повинен бути розроблений індивідуальний проект, який забезпечив би приплив туристів в країну, розвиток азартного бізнесу і суміжних галузей економіки, розвиток інфраструктури.

Експерт вважає, що регіональні влади вже повинні приступити до підготовки по створенню гральних зон. Перш ніж почати роботу, необхідно сформувати групи відповідальних осіб і виконавців, проаналізувати ризики і вигоду, звернутися до Кабінету Міністрів за підтримкою. Для багатьох регіонів новий закон - це шанс заповнити порожні землі прибутковим бізнесом і отримати додаткове джерело доходу в бюджет.



1