Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Мессі зганьбився в Лізі чемпіонів. За це йому дадуть "Золотий м'яч"?

Мессі зганьбився в Лізі чемпіонів. За це йому дадуть "Золотий м'яч"?

ПСЖ другий рік поспіль показує, як не потрібно будувати чемпіонську команду у футболі. Парижани примудрилися викинути в порожнечу близько мільярда євро на трьох гравців, які в підсумку за два роки не змогли пройти жодного раунду в плей-офф Ліги чемпіонів. Нинішнє протистояння з «Баварією» – абсолютна ганьба. Нуль голів і повне руйнування міфу про найкращого футболіста світу на 2023 рік.

ПСЖ провів нинішній сезон ще гірше, ніж попередній. Рік тому у парижан дійсно була гра. Команда при Маурісіо Почеттіно майже три тайми возила мадридський "Реал". У Франції перевага була тотальною, а протистояння перевернула безглузда помилка Доннарумми. З "Баварією" - Приниження протягом 180 хвилин.

Ймовірно, найбагатший клуб світу рік тому взяв курс на серйозну роботу. Мовляв, прийшов суворий і не гламурний наставник Крістоф Галтьє. Зараз він всіх побудує, налагодить дисципліну і виграє Лігу чемпіонів. У армійський колектив ПСЖ пограв два місяці, забиваючи по п'ять голів "Клермонам" та іншим суперникам рівня РПЛ, а далі – класичний сценарій для Парижа. Зірки втомилися пресингувати і показали тренеру його справжнє місце. А він був змушений змиритися – рекордна зарплата в кар'єрі, адже приходить в строк.

Париж має традиційні проблеми. Клуб розважається 90% часу в сезоні. Якщо захоче, то налаштується на матч чемпіонату Франції і розгромить в хороший день навіть «Марсель» На виїзді, а якщо ні, то буде ходити пішки і все одно переможе. З таким настроєм переключитися на справжній футбол в Лізі чемпіонів майже неможливо.

Перші два місяці Галтьє здавався рятівником ПСЖ після Почеттіно. Жорсткий наставник поставив себе вище футболістів, але як тільки восени Кіліан Мбаппе висловив незадоволення своєю позицією, авторитет наставника кинувся в прірву.

Неймар після першої поразки зіграв у карти в публічному місці, а тренеру довелося заявляти, що він і не може бути проти, адже бразилець – вільна людина. Дисципліна впала на рівень ще нижче, ніж була при Почеттіно, а часи Тухеля згадуються як казковий міф.

Ще один мінус тренера - він так і не визначився з основною схемою і не знайшов спосіб нівелювати слабкості зірок. Травма Неймара підкинула Галтьє шанс, щоб наситити центр поля і пресингувати великим числом гравців. Більш обережна схема з двома зірками в атаці була з'їдена німецькою пресинг-машиною. Апофеоз-втрата Верратті. Його переварили живцем.

Ліонель Мессі повинен був стати центральною фігурою проекту. Духовним лідером і досвідченим наставником для Кіліана Мбаппе. У підсумку найкраща характеристика виступів аргентинця за два сезони – нуль голів у матчах плей-офф. Мессі зробив все, щоб втопити команду в минулому сезоні, не реалізувавши пенальті при своїй сірій грі. Зараз був далекий від найгіршого футболіста на полі, але ще далі – від лідера команди, яка заявляє про бажання боротися за Лігу чемпіонів.

В принципі, після чемпіонату світу було передбачувано, що мотивації вмирати на полі у аргентинця вже немає. Емоційний спад, пересиченість титулами і швидке закінчення контракту з парижанами не додають спраги. У Лізі чемпіонів часто перемагає більш голодний колектив. "Баварія", незважаючи на очевидні ігрові проблеми і травму ключового гравця Мане, боролася за кожен метр.

Зі спортивної точки зору Ліонель навіть видав дуже якісний другий матч. Три ключові передачі, сім виграних єдиноборств і кілька створених гольових моментів. Непоганий виступ для форварда високого рівня, але де ж магія кращого футболіста світу?

Повний провал в Лізі чемпіонів не залишить Мессі без «Золотого м'яча». ФІФА потрібна гарна картинка - Лео її дає. Нехай, і без голів у Лізі чемпіонів. Зате завжди можна згадати, як впевнено забивав пенальті на чемпіонаті світу.

За всіма авторитетними рейтингами та читаючи новини футболу, Мессі - перший на отримання "Золотого м'яча". Ліонель випереджає Мбаппе, Ерлінга Холанда та Маркуса Решфорда. Цікаво, що гравців «Баварії» в першій десятці немає.

В кінці року Мессі напевно вже не буде в ПСЖ, можливо, навіть в Європі, з перемог на клубному рівні – тільки чемпіонат Франції, а з особистих досягнень – статистика, набита на «Реймсах» і «Лорьянах».

Це не страшно. У 2021 році Мессі провалився в Лізі чемпіонів, «Барселона» була третьою в Ла Лізі, забив менше Левандовського, але це не головне, адже він все одно найкращий. У 2019 Вірджіл ван Дейк вивів гру центральних захисників на новий рівень, а «Барселона» розвалилися в протистоянні з «Ліверпулем», але «Золотий м'яч» все одно віддали Мессі. Про 2010 рік і згадувати не будемо. Хаві і Іньєста самі винні, що претендували на приз удвох, варто було підсумувати голоси, щоб обійти легенду.

Париж традиційно сховається з наших очей вже в березні. Кращий футболіст світу наб'є кілька рекордів у ворота суперників, що мають загальний бюджет менше свого щорічного окладу. Кіліан Мбаппе стане найкращим бомбардиром, а Хакімі розповість, що нікого не ґвалтував – вона сама прийшла.

В кінці сезону, Галтьє відправлять у відставку з чемпіонським титулом і, ймовірно, повернуть Томаса Тухеля. У будь-якому випадку новому тренеру належить будувати зовсім іншу команду без Мессі, а замість «золотих м'ячів» зробити ставку на пресинг і тих, хто може бігати в Лізі чемпіонів.



1