Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Учні прослухали лекцію «Букринська епопея»

Учні прослухали лекцію «Букринська епопея»

Учні прослухали лекцію «Букринська епопея»

8 квітня 2019 року учні 8 класу(керівники – учитель української мови і літератури Тищук Оксана Володимирівна і практичний психолог Карпушенко Тетяна Володимирівна) Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» у Музеї-діорамі «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» прослухали лекцію «Букринська епопея», яку прочитала завідувач НДВ «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» Бойко Надія Андріївна. Лектор розповіла присутнім про кровопролитні бої на правому березі Дніпра по створенню Букринського плацдарму, з якого планувалося спочатку визволити Київ, процитувала спогади учасників та очевидців цих боїв, назвала причини невдачі наступу з Букринського плацдарму та деталізувала перегрупування радянських військ на Лютізький плацдарм, з якого і було визволено Київ 6 листопада 1943 року.

Учні з цікавістю прослухали лекцію, у них виникло багато запитань, на які лектор надала ґрунтовні пояснення.


Автор: Бойко Н. А. - Завідувач НДВ «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року»

1