Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Інформаційно-просвітницький захід з умовно засудженою молоддю

Інформаційно-просвітницький захід з умовно засудженою молоддю

Інформаційно-просвітницький захід з умовно засудженою молоддю

Одним із напрямків роботи Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є проведення профілактичних заходів, які спрямовані на недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми та молоддю, які вже порушили закон та відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі.

Нині проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку є досить актуальною. Часто неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право та закони супроводжують людину все її життя.

Саме тому 26 квітня в рамках взаємодії Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ та Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу пробації на базі МЦСССДМ був проведений інформаційно-просвітницький захід, спрямований на формування навичок правомірної поведінки у молоді, засудженої до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Під час зустрічі молоді люди мали змогу переглянути документальну стрічку «Діти за гратами», героями якої стали реальні засуджені і працівники пенітенціарної системи. Діти розповідали за які провини потрапили за грати, яким є їхнє життя там, а також що б вони хотіли змінити. Окремі випадки і ситуацію в цілому коментували посадовці, психіатр, правоохоронці та іноземні представники. Після перегляду фільму відбулася дискусія щодо системи покарань неповнолітніх. Всі погодилися з тим, що для того, щоб не повторювати помилок минулого, підлітку важливо знайти мотивацію в житті.

Далі фахівці з соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Владислава Рашева та Тетяна Колодій провели з юнаками психологічне тестування на визначення рівня психологічної стійкості та протистояння тиску однолітків. Також з кожним умовно засудженим були проведені індивідуальні бесіди та розповсюджені буклети профілактичного напрямку.

У заході також взяли участь директор МЦСССДМ Валентина Мільгевська, начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ Майя Погребна, старший інспектор відділу пробації Володимир Кардашевський, інспектор Людмила Тихонова, фахівець з соціальної роботи відділу пробації Олександр Олешко.



1