Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Фестиваль творчості дітей з особливими потребами

Фестиваль творчості дітей з особливими потребами

2 грудня з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького відбувся щорічний фестиваль творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе».

Працівники Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Будинком художньої творчості дітей, юнацтва та молоді організували та провели незабутній для дітвори захід, який мав на меті сприяти творчому, духовному, інтелектуальному розвитку та популяризації творчості дітей з особливими потребами. Цьогоріч у фестивалі взяли участь 40 юних переяславців.

Ведучий заходу Едуард Нікітін зазначив, що, незважаючи на непросту економічну ситуацію і тривожні події на сході країни, життя триває. Проте у дітей з інвалідністю не так вже й багато альтернативи, вони іноді більшою мірою, ніж інші, відчувають дефіцит спілкування, гостріше потребують єдності і взаємної підтримки. Фестиваль «Повір у себе» то є чудова нагода звернути увагу на проблеми людей, які мають слабке здоров’я, бо доброта і милосердя – це два крила на яких тримається людство. Заступник міського голови Валентина Губенко, звертаючись до присутніх дітей і батьків, запевнила, що органи влади повсякчас готові підтримувати людей з інвалідністю, аби кожен міг адаптуватися у суспільному житті, реалізувати свої здібності. Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Мільгевська привітала дітей з відкриттям фестивалю, побажала успіхів у навчанні, натхнення, творчого потенціалу, міцного здоров’я.

Цікавою та насиченою була концертна програма. Зі сцени свої таланти продемонстрували вихованці БХТ ДЮМ – хореографічної студії «Перлина» (керівник Ірина Марченко), акробатично-хореографічної студії «Фантазія» (керівник Тетяна Ковшун), ансамблю «Домісольки» вокальної студії «Акорд» (керівник Анна Порфір’єва), переможниця багатьох конкурсів та фестивалів Анна Ляч.

По завершенню концерту учасники фестивалю взяли участь у майстер-класах з виготовлення новорічних поробок, які для них провели працівники центру соціальних служб та голова громадської організації «Інститут підтримки громадських ініціатив» Світлана Коломієць. Щире захоплення викликала у присутніх гостей виставка творчих робіт, виконаних молоддю з обмеженими фізичними можливостями Овчаренка Дмитра, Левченко Анастасії та інших талановитих учасників. Серед робіт – вироби з лози, бісеру, картини, та багато інших яскравих виробів. Далі діти ділилися своїми враженнями за чаєм та солодощами. На хвилі радості проходило прощання учасників, адже кожен мав можливість знайти собі нових друзів, отримати на згадку приємні спогади, а також власноруч виготовлені вироби.



1