Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » У Переяславі відбувся Молодіжний фестиваль «Біле озеро 2016»

У Переяславі відбувся Молодіжний фестиваль «Біле озеро 2016»

У Переяславі відбувся Молодіжний фестиваль «Біле озеро 2016»

23-25 листопада в Переяславі-Хмельницькому (Київська область) відбувся п’ятнадцятий Всеукраїнський молодіжний мистецький соціально-екологічний форум «Біле озеро 2016». Творчий проект «Біле озеро» був започаткований на Волині. Цього року сприяння у його проведенні надали Міністерство молоді та спорту України, Київська обласна державна адміністрація, відділи освіти, культури і туризму Переяслав-Хмельницької міської ради, міський центр соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.

Серед організаторів форуму – Заслужений діяч мистецтв України, генеральний директор РКОЦ «Молодь України» Сергій Козицький, викладачі Канівського коледжу культури і мистецтв Василь та Галина Туліни, професор європейської академії прав людини, керівник інтелектуального форуму «Єдина Європа» Петро Біленчук, керівник департаменту міжнародних відносин інтелектуального форуму «Єдина Європа» Василь Бортник.

Захід проводився з метою популяризації здорового способу життя й запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі, формування у молодого покоління почуття любові до природи і рідного краю, можливості самореалізації обдарованій молоді, підняття культурного і духовного рівня молоді. Учасниками форуму стали молоді таланти із різних областей України, прихильники активного, здорового способу життя, які намагаються через свою творчість донести до його учасників головні гасла: «Молодь за здоровий спосіб життя», «Наркотикам – НІ, здоров’ю – ТАК!», «ТАК – чистому довкіллю!».

Під час триденної роботи форуму працювали різноманітні майданчики – соціально-екологічний (робота соціальних педагогів з питань попередження вживання наркотичних і психотропних речовин), з питань екології, охорони і зміцнення здоров’я молоді; майданчик інформаційно-мистецьких творчих зустрічей; майданчик декоративно-ужиткового мистецтва з презентацією виробів майстрів художнього і декоративного мистецтва, дизайнерського костюму; фестивальний майданчик, який надає можливість молоді показати свою майстерність і досягнення в літературі, в музиці, у пісенному мистецтві та хореографії

Тематичні заходи форуму проходили у ДПТЗН «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти», у ЗОШ І-ІІІ ст. №7, в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, а також у районному Будинку культури. У них взяли участь студенти, старшокласники Переяслава.

Творчий звіт учасників форуму, який відбувся в районному Будинку культури, став справжнім святом для усіх присутніх, він подарував багато радості, добра, нових знайомств, теплих слів, незабутні виступи. У гала-концерті взяла участь і творча молодь Переяслава.

Заступник міського голови Валентина Губенко висловила щиру вдячність організаторам цього вражаючого проекту, всім учасникам за творчість, талант, їх керівникам за професіоналізм, побажала усім міцного здоров’я, творчого натхнення, реалізації в майбутньому всіх задумів й цікавих ідей.



1