Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » День працівника лісу у Музеї

День працівника лісу у Музеї

День працівника лісу у Музеї

16 вересня у Музеї просто неба на території комплексу історії лісового господарства Середньої Наддніпрянщини відбулася зустріч людей, яких поєднує спільна справа – збереження і примноження природних багатств рідного краю. Адже традиційно у третю неділю вересня відзначають своє професійне свято працівники лісу.

Завідуюча науково-дослідним сектором Бова Ірина Сергіївна запросила до музею для святкування клас шкільного лісництва ЗОШ №2, представників державного підприємства «Переяслав-ХМ лісгосп», ветеранів лісової та музейної справи, бо кожен по-своєму має безпосереднє відношення до збереження лісу. Музей вивчає, збирає та зберігає матеріальні та культурні свідчення про історію лісового господарства. Представники класу шкільного лісництва вчаться і вносять свою частку діяльності у розвиток сучасного лісівництва, а в працівників Держлісгоспу – така діяльність є найпершим обов’язком.

Лунали вітальні слова, весела музика. З професійним святом привітали усіх присутніх Коптюх Ю.В – заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав», Одинець В. В – директор ЗОШ №2, Косюхно П.Б. – головний інженер ДП «Переяслав-ХМ лісгосп». Учасники вокальної студії «Фортуна» підготували та виконали для слухачів музичні номери.

Шкільне лісництво на базі ЗОШ №2 діє під керівництвом Кондратенко Людмили Павлівни з 2003 року. Його представили учні 10 та 11 класів, і запевнили, що будуть стояти на сторожі охорони довкілля і примножувати лісові багатства.

Для гостей свята була проведена тематична екскурсія по комплексу Музею історії лісового господарства. Г. Я. Дуда, який у 2007 році безпосередньо працював над збором предметів музейного значення та відкритті експозиції, ознайомив школярів із історією створення цього музею. Під час екскурсії, яку провела Бова І.С., діти дізналися про дерев’яні архітектурні пам’ятки лісового господарства к. ХІХ ст., змогли побачити лісосадильну техніку середини ХХ ст., виставку «Формений одяг та знаки розрізнення лісової охорони» та багато іншого.

Ця зустріч має стати початком налагодження співпраці між музеєм і школою у майбутніх проектах. Така спільна діяльність позитивно впливатиме на виховання у дітей любові до рідного краю, бережливого ставлення до природних багатств, формуванні інтересу до історії Переяславщини.



1