Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Святкування Дня міста у Переяславській ЗОШ №3

Святкування Дня міста у Переяславській ЗОШ №3

16 вересня в Переяслав-Хмельницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №3  відбулися заходи, присвячені Дню міста та 73-річниці визволення Переяславщини від німецько-фашистських загарбників. Заняття в школі розпочалися  з єдиного уроку «Гордість моя – Переяслав-Хмельницький», під час якого учні ознайомилися з  цікавими фактами з історії рідного міста, біографією та здобутками відомих людей  Переяславщини.

На загальношкільну святкову лінійку «Славен будь, Переяслав, в віках» запросили голову громадської  організації  ветеранів війни та праці міста, почесного волонтера  України, колишню  вчительку  нашої школи  Миздренко Є.П.  Вчителі та учні привітали її  з присвоєнням  звання Почесного громадянина міста Переяслав-Хмельницького. Єлизавета Прокопівна  виступила із зверненням  до учнів бути гідними своїх предків, любити рідну землю, берегти волю і незалежність України, поважати свій народ та рідну Переяславську землю.

Під час хвилини мовчання всі присутні  схилили  голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, захищаючи наше рідне місто, тих, хто загинув, захищаючи   цілісність нашої держави. Учні школи поклали квіти до братської могили та могили невідомих льотчиків на Ярмарковому кладовищі.

Захід завершився патріотичним флешмобом «Україна – це ми!».

В цей день група учнів відвідали вдома ветеранів мікрорайону та привітали їх  зі святом букетами осінніх квітів.


Автор: Дяченко Людмила, заступник директора з виховної роботи Переяслав-Хмельницької ЗОШ №3

1