Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Переяслав відвідали представники Чернігівської єврейської общини

Переяслав відвідали представники Чернігівської єврейської общини

1 листопада Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» відвідала чисельна делегація Чернігівської єврейської общини на чолі з віце-президентом Єврейської ради України, редактором всеукраїнської газети «Єврейські вісті» Семеном Бельманом. У складі делегації були колишні малолітні в’язні гетто та концтаборів, учасники програми «Теплий дім», група «Амазонки», жіночий та сімейний клуби Чернігівського Благодійного фонду «Хасде Естер». Ними опікувалася директор БЄФ «Хасде Естер» Ірина Ліпкина.

Гості побували у Музеї класика єврейської літератури Шолом-Алейхема, де ознайомилися з історико-літературною експозицією, яка розповідає про життєвий і творчий шлях видатного єврейського письменника.

Потім гості відвідали Музей народного сухопутного транспорту, який, репрезентує єдину в Україні колекцію традиційних транспортних засобів Середньої Наддніпрянщини.

Оглянувши Музей транспорту та експозицію Наддніпрянського села другої половини ХІХ століття, гості ознайомилися із мисливським будинком князя Горчакова. Подорожі чернігівців сприяла гарна погода.

Семен Бельман від імені голови Товариства єврейської культури України Олександра Сусленського урочисто вручив Диплом «За вагомий внесок в збереження та розвиток єврейської культурної спадщини» завідувачу науково-дослідного сектору «Музей класика єврейської літератури Шолом-Алейхема» Ірині Кучеренко.

Після такої насиченої екскурсійної програми відбувся обід у етноцентрі «Стара гребля». Весело лунали єврейські мелодії. Гості, в перерві між обідом, проїхалися на кінних екіпажах вулицями міста, якими ходив Шолом-Алейхем.


Автор: Ірина Кучеренко, завідуюча науково-дослідним сектором «Музей класика єврейської літератури Шолом-Алейхема»

1