Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Благодійний ярмарок українських страв на Покрова

Благодійний ярмарок українських страв на Покрова

День українського козацтва відзначили благодійним ярмарком українських страв
Благодійний ярмарок українських страв на Покрова

Народ мій є! Народ мій завжди буде!
 
Ніхто не перекреслить мій народ.

Народ мій є! В його волячих жилах
 
Козацька кров пульсує і гуде!
 В. Симоненко

Добрими і героїчними традиціями славиться українська земля. Її сини – запорізькі козаки – навіки увійшли  до скарбниці пам’яті українського народу. Ми – їх нащадки, маємо свято шанувати і примножувати славу.

День українського козацтва – одне з тих свят, у кому живе дух наших славних попередників – козаків. Козацтво символізує любов до рідної землі, силу волі, прагнення до свободи, мужність, сміливість, відчайдушність, здатність до самопожертви. Українські козаки – це не лише героїчне минуле нашого народу, але й гідний приклад для наслідування. Символічно, що День козацтва ми відзначаємо разом із величним православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка традиційно вважається покровителькою та заступницею українського народу і захисників України, та ще одним славним святом – Днем захисника України.

У рамках святкування Дня козацтва, 11 вересня в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди традиційно відбулося яскраве та глибоко патріотичне свято. З самого ранку у фойє центрального корпусу університету проходила виставка-ярмарка українських страв. Приміщення університету наповнилось запахами смачної випічки, смажених пиріжків, вареників з картоплею та капустою, тортиків, тістечок, пампушок та неймовірних кулінарних шедеврів. Саме так підготувались студенти усіх факультетів до благодійної ярмарки. Всі бажаючі мали змогу скуштувати страви української кухні та кондитерські вироби власного приготування.

Приготовлену страву потрібно було красиво оформити, майстерно подати, і обов’язково про смакові якості подбати. А оцінювали кулінарне старання учасників справедливе журі, до складу якого увійшли: помічник ректора Лариса Бутович, перший проректор Валерій Хомич, заступник голови профспілкового комітету Михайло Бойко та керівник відділу кадрів Людмила Погребна. Шановному журі довелося довгенько дегустувати страви, щоб розібратися, чиї ж смачніші? Після тривалого обговорення рішення було прийняте:  І місце між собою розділили природничо-технологічний факультет та фінансово-гуманітарний факультет, ІІ місце посів педагогічний факультет і 3 місце виборов соціоісторичний факультет.

Продовжилося свято жартівливим конкурсом «Швидке поїдання вареників»,  в якому перше місце здобув студент природничо-технологічного факультету Сергій Остапович, який впорався із своїм завдання за 1 хвилину 17 секунд.

Спонсором свята виступив профспілковий комітет університету. Гроші зібрані з ярмарки підуть на лікування студентки педагогічного факультету Юлії Розенберг. 

На святі панував дух козацької звитяги, волі до перемоги, щирої радості. По – родинному, дружно та весело пройшло козацьке свято, яке стало ще однією яскравою сторінкою університетського життя.


Автор: Ольга Науменко, фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

1