Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Останні новини
В Переяславі відбулася зустріч із героями 3-ї окремої штурмової бригади
18.03.2024

Представники 3-ї окремої штурмової бригади нещодавно завітали до Переяслава, де поділилися з місцевою громадою та випускниками одного з місцевих ліцеїв своїми переживаннями на фронті, деталями служби в підрозділі, а також цілями та діяльністю молодіжної організації «Центурія».


Переяслав відзначив відкриття модернізованого молодіжного центру «Зустріч»
18.03.2024


На Переяславщині оголошено попередження про потенційні затоплення: жовтий рівень загрози на берегах Дніпра
18.03.2024


Переяславська громада тепер користується автомобілем швидкої допомоги, подарованим містом Магдебург з Німеччини
18.03.2024


Головна » Новини » Розпочався VI Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання»

Розпочався VI Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання»

Захід присвячений 94-й річниці від дня народження Героя України та визначного музейного діяча Михайла Сікорського.
Розпочався VI Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання»

13 жовтня в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди відбувся VI Всеукраїнський історико-культурний форум «Сікорські читання».

Ідея і мета форуму – вшанування подвижницького поступу відомого музейного діяча та сприяння розвиткові наукових і творчих ініціатив у сфері історичної науки, культури та мистецтва.

До участі у Форумі були запрошені найближчі соратники справи М.І.Сікорського, його друзі, колеги, ті з ким Михайло Іванович працював та товаришував протягом тривалого часу. З поміж них відомі науковці, політики, громадські діячі, журналісти. Активну участь у проведенні заходу узяли викладачі та студенти університету. Широке представництво громадськості на цьому зібранні засвідчило повагу до постаті М.І. Сікорського, а також продемонструвало стурбованість проблемами, що виникли у музейній галузі на рівні держави та міста зокрема.

З привітанням на адресу учасників Форуму звернулися голова організаційного комітету, ректор університету Віктор Коцур, заступник міського голови Валентина Губенко, голова Національної Спілки краєзнавців України Олександр Реєнт.

Щирі вітальні слова та теплі спогади про «майстра музеїв» ще раз засвідчили повагу до постаті Героя України Михайла Сікорського, визнання його внеску у популяризацію української народної культури, збереження історичних, духовних та культурних цінностей. Його відданість справі сприяла утвердженню національної свідомості українців у непростий період історії.

У рамках форуму відбувся круглий стіл «Краєзнавство Переяславщини» дослідження, проблеми, постаті».

За усталеною традицією, складовою частиною форуму стали презентації, виставки, та майстер-класи.



1