Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Головна » Культура » Фестивалі » Байк-фестиваль «Тарасова гора» - з 30 травня по 2 червня

Байк-фестиваль «Тарасова гора» - з 30 травня по 2 червня

В Україні з 30 травня по 2 червня проходить  міжнародний  мотофестиваль "Тарасова Гора". Одного разу приймати фестиваль випало нашому місту. З тих пір місце проведення фестивалю залишається незмінним.

Партнером фестивалю, якому цього року виповнилося вже одинадцять років, в рамках багаторічної програми "Випив? За кермо НЕ сідай!" виступає компанія "САН ІнБев Україна" .

У фестивалі бере участь понад 4 тисячі учасників. Окрім українських байкерів, багато гостей приїздить з інших країн – Білорусії, Польщі, Молдови, Литви, Казахстану, Естонії і навіть Норвегії.

Серед  відомих гостей фестивалю - учасник гурту "ТНМК" Фагот, Сергій Притула, Олександр Педан, український силач Василь Вірастюк.

Фестиваль носить назву священного для кожного українця місця - Тарасової гори, на якій у травні 1861-го року було поховано Тараса Григоровича Шевченка, який для багатьох у світі став символом України. Тому патріотичний слоган "З гордістю за Україну!", який пропагує ТМ "Чернігівське", повністю передає загальний патріотичний і, разом з цим, особливий інтернаціональний дух, що панує на фестивалі.

Під час проведення фестивалю "Тарасова Гора" байкери с прапорами ТМ "Чернігівське" "Випив? За кермо не сідай! здійснюють мотопробіг до міста Канів – до самої Тарасової гори.

А ще конкурси і змагання на березі Дніпра, квести,волейбол, аквабол, пейнтбол, стрільба з лука, дартс, петанк, шахмати, нарди, настільний теніс, повітряна куля, джет-лев, сігвеї, атракціони, чемпионат по футболу между командами байкеров України і Росії , концерти та "кастом-шоу", під час якого обрається найкращий, на думку експертів, байк, зібраний його власником власноруч.