Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Головна » Культура » Фестивалі » Перший Всеукраїнський фестиваль майстрів народної творчості «Переяславський ярмарок»

Перший Всеукраїнський фестиваль майстрів народної творчості «Переяславський ярмарок»

В перші дні золотої осені переяславці та гості міста мають нагоду поринути у неповторну атмосферу традиційного українського ярмарку.

Адже кожний куточок Музею архітектури і побуту Середньої Наддніпрянщини наповнений незабутнім національним колоритом. І як може бути по-іншому, якщо навколо безліч безцінних пам’яток народної культури органічно вписаних прекрасні Переяславські краєвиди .

До уваги ярмаркуючих  буде представлено безліч товарів на будь-який смак і гаманець: від дивовижних вишиванок та рушників до традиційного та сучасного молодіжного українського одягу виготовленого майстринями з різних регіонів України; від національного керамічного посуду і різноманітних виробів з дерева та соломи до прикрас та дитячих іграшок,а також продукти бджільництва, плетені із лози меблі та кошики, вироби традиційного ковальства та багато іншого.

Всі відвідувачі ярмарку матимуть змогу взяти участь в майстер-класах із виготовлення витворів народного мистецтва у визнаних майстрів своєї справи. І все це в супроводі пісень, запальних танців, різноманітних, конкурсів, забав та частувань.