Як можна приготувати піцу вдома?

Домашня піца – це завжди чудова ідея на обід або вечерю для всієї родини. Вона подобається і дорослим, і дітям. Хрустке тонке тісто та начинки, які вам найбільше до душі, – як не полюбити цю страву? Особливо якщо ви скуштуєте, яка на смак піца на дровах у LA П'ЄЦ https://lapiec-pizza.lt.ua/.
Щоби приготування цієї страви було простим і доволі швидким, ви також можете подавати її з чим завгодно. Якщо ваші діти віддають перевагу піці, наприклад, лише з шинкою та сиром, ви завжди можете додати лише ці два продуктами в половину, а решту подати зі своїми улюбленими начинками. Вибирайте улюблені інгредієнти й додавайте їх до уже знайомих смаків на сайті: https://lapiec-pizza.lt.ua/.
Так ви зможете проявити фантазію та поекспериметнувати з рецептурою, не готуючи піцу власноруч. Менше ніж пів години – і ви зможете поласувати смачною піцою, випеченою на дровах. Це дозволить вам заощадити час і приділити його відпочинку чи іншим важливим справам.
Що варто врахувати?
Часто домашню піцу готують для того, щоб спорожнити холодильник і використати продукти, які там залежуються. Наприклад, якщо бачите залишки паприки, грибів або півпачки дріжджів, які скоро зіпсуються, можна не замислюватися й готувати смачну страву. Домашня піца може складатися з пепероні салямі, кукурудзи, грибів і значної кількості моцарели. Можна додати трохи тертого сиру Грана Падано або чедера.
Підготовка: 60 хвилин
Випікання: 13-15 хвилин
Тісто:
- 7 г сухих дріжджів;
- 1 і 1/2 чайної ложки цукру;
- 200 мл теплої води;
- 340 г борошна (бажано італійське);
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка солі;
- дрібка перцю.
Начинка:
- 2 столові ложки томатної пасти;
- 1/2 чайної ложки спецій або кілька свіжих листочків материнки;
- 20 грам тертої моцарели;
- 150 г грибів;
- 1 столова ложка олії;
- 1/2 банки кукурудзи;
- 100 г салямі з пепероні.
Як зробити домашню піцу?
Налийте у велику миску теплу, але не гарячу воду. Влийте сухі дріжджі та перемішайте. Залиште на 5 хвилин. Додайте в каструлю просіяне борошно, цукор, сіль, оливкову олію, щіпку перцю та дріжджі. Вимішуйте 5-10 хвилин, поки тісто не стане однорідним і не почне липнути до рук. Накрийте тканиною та дайте постояти 30 хвилин. Так тісто повинно збільшитися в об’ємі.
Вимийте гриби, наріжте більшими скибочками та обсмажте на розпеченій сковороді з додаванням олії. Коли вони злегка підрум’яняться, покладіть їх до миски (якщо вони випустили воду, злийте її чи покладіть їх на паперовий рушник). Можна розділити тісто на дві менші піци чи зробити одну велику.
Робіть круглий корж тіста рукою. Дно можна присипати манною крупою замість борошна, що зробить його хрустким. Покладіть на тісто столову ложку томатного пюре (пропустіть змащення країв, зосередьтеся на центрі). Додайте подрібнене свіже листя чи використовуйте сушену материнку. Посипте тертою моцарелою (також можна додати 1 подрібнену кульку моцарели в маринад).
Додайте інші добавки – кукурудзу, гриби та салямі. Випікайте при 230 градусах 13-15 хвилин. Смачного!