Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Головна » Статті. Розділ 4 » Шоколадні цукерки: шкода чи користь?

Шоколадні цукерки: шкода чи користь?

Шоколадні цукерки: шкода чи користь?

Шоколадні цукерки - улюблені ласощі для багатьох людей. Вченими доведено, що в шоколаді міститься ендорфін - "гормон радості", який дарує людині радісні і позитивні емоції. Свій початок цукеркова історія бере з 16-го століття. Саме тоді мореплавець Ернандо Кортес висадився на ще не вивчений американський континент і виявив, що місцеві аборигени готують з бобів какао дуже смачні страви. Пізніше він налагодив поставки какао в Іспанію. До 17-го століття цукерки виготовлялися тільки в цій країні. Сприяв розвитку кондитерської справи іспанський король, який регулярно вживав солодощі в їжу. Зараз виробництво і продаж цукерок зведено в окрему галузь і має величезні обороти.

Згодом слава про користь шоколаду і його прекрасні смакові якості рознеслася по всій Європі. Але, що дивно, в Середньовіччі за виготовлення шоколаду могли навіть спалити на багатті. Аж до 17-го століття шоколадні цукерки виготовлялися вручну. Перші кондитерські з'явилися через багато років у Франції.

Види шоколадних цукерок

В даний час виробники пропонують широкий асортимент шоколадних цукерок. Розрізняються вони начинкою. Найпоширеніші види:

  • трюфель;
  • помадка;
  • грильяж;
  • цукерки із сухофруктами;
  • цукерки з праліне;
  • суфле;
  • цукерки з желе;
  • з повітряними рисом;
  • драже і ін.

Всі вони хоч і мають різну начинку, але оболонка обов'язково повинна бути шоколадною. Так, грильяж являє собою суміш мелених зацукрованих горіхів, покритих сиропом з фруктів. Праліне - обсмажені горіхи, перетерті з інжиром і цукром. Трюфель має кремову начинку з масла та вершків, зверху покривається вафельної крихтою.

Користь цукерок

У шоколадних цукерок багато корисних властивостей. По-перше, вони містять глюкозу, яка є джерелом енергії для фізичної і розумової роботи, і велику кількість вуглеводів, які є основною життєдіяльності організму. По-друге, в залежності від того, яка в них використовується начинка, цукерки ще включать в себе мінерали і вітаміни. В цьому плані корисні цукерки із сухофруктами. По-третє, в них є антиоксиданти, які піднімають настрій людині і покращують його емоційний стан. При помірному вживанні - в день по 2-3 штуки, цукерки не завдадуть шкоди організму. Дітям рекомендується з'їдати в день по 2 шоколадні цукерки.

Як вибрати?

Про користь шоколаду можна говорити тільки в разі покупки якісних виробів. Зверніть увагу на колір солодощів. Якщо вони мають яскраві і барвисті кольори, то, швидше за все, при їх виробництві застосовувалися барвники, які можуть викликати алергічні реакції. Перед покупкою обов'язково потрібно подивитися дату виробництва, а також термін придатності. Добрими вважаються цукерки, які були виготовлені за ГОСТом. Багато кондитерських часто користуються технічними умовами виробництва. Краще віддавати перевагу перевіреним виробникам, які на свою продукцію мають всі необхідні сертифікати. Тоді ризик придбати неякісний товар зводиться до нуля. Хороші цукерки мають глянцеву поверхню, гладкі на дотик, без пошкоджень і з запахом шоколаду. Добре зарекомендував себе ukraine chocolate, який успішно продається в магазинах на самому великому ринку у США.

Протипоказання

Надмірне вживання шоколадних цукерок може викликати карієс, зруйнувати зубну емаль. Крім того, цей продукт вважається дуже калорійним, тому він не рекомендується людям, які мають надлишкову масу тіла. У деяких людей шоколад викликає алергію. Вживати такі цукерки потрібно в міру - кілька штук в день, тоді вони не завдадуть ніякої шкоди, а навпаки, піднімуть настрій і допоможуть налаштуватися на робочий процес.



1