Переяслав-Хмельницький колаж
місто Переяслав та Переяслав-Хмельницький район
Головна » Статті » Види магії та чаклунства

Види магії та чаклунства

Магія - це міст між світами - проявленим і непроявленим, фізичним і тонким, нижчим і вищим. Це наука, що вивчає таїнства природи і зв'язок людини з божественними силами.
Види магії та чаклунства

Будь-яка повністю осмислена дія є по суті магічною, тобто змінює структуру навколишнього простору. Тому немає необхідності повністю вступати в коло магічних дій: достатньо просто обдумувати кожен свій серйозний вчинок.

За допомогою магічних предметів, заклинань і ритуалів служителі магічних культів впливають на навколишній світ, проводячи в ньому потрібні їм зміни.

Різновиди магій

Чому в світі існує таке розмаїття магічних шкіл і течій? Все просто - як в будь-якій науці, в магії є свої розділи, напрямки та ієрархії.

Ще одна причина - магічне мистецтво тісно пов'язане з релігійними традиціями, яких теж чимало.

Псіхургія

Спочатку псіхургія вважалася одним з видів окультизму, який займався розвитком і застосуванням психічних сил людини. Нещодавно вона отримала іншу назву - парапсихологія.

Але до сих пір парапсихологи звертаються до окультної літератури, коли не в силах пояснити деякі феномени з точки зору психології.

У псіхургіі світ пізнається не за допомогою стереотипів, а в своєму первозданному вигляді. Знання коренів всіх речей дозволяє впливати на події особистого життя, на долю суспільства. Однак всі дії повинні бути позитивними, інакше станеться лише зміцнення стереотипних поглядів, деградація особистості.

Людина, що займається даним видом магії, повинна прагнути до набуття мудрості, адже тільки вона здатна творити справжнє добро.

Види магії, що існують в псіхургії

Медіумізм

Людина пізнає астральний світ, вона бачить фантоми живих і мертвих людей. Вона може контактувати з потойбічним світом.

Магнетизм

Цей вид пов'язаний з вченням, згідно з яким частки будь-якої природної істоти або об'єкта притягуються, відштовхуються або збалансовано поляризовані. Часто такий дар використовують для введення в транс з подальшим лікуванням.

Гіпнотизм

Це вміння управляти свідомістю суб'єкта, вводячи його в стан сну наяву: людина знаходиться в свідомості, але його тіло повністю підпорядковується гіпнотизеру.

Психометрія

Це читання інформації з будь-яких предметів. При дотику до предмету можна впізнати  все про його власника.

Телепатія

Це вид ментальної магії - здатність читати думки іншої людини. Часто зустрічається у родичів, закоханих або близьких друзів. Якщо цю здатність розвивати, то можна спілкуватися шляхом передачі думки.

Теургія і Гоетія

 «Теургія» - це вид магії, яка зародилася в культах язичників. Вона спрямована на звернення до потусторонніх сил для отримання від них знань і сприяння в справах .. Людина використовує її через ритуали і молитви.

«Гоетія - це середньовічна магічна практика виклику демонів і створення талісманів.

Книга «Теургія Гоетія» - це опис добрих і злих духів. Частина матеріалів цієї книги взята з «Стенографії» Йоганна Трітемія.

Мантика

Це гадання, що проводилися ще в Стародавній Греції і Римі. Їх метою було зчитування волі богів на основі посланих ними знамення. Люди вірили, що майбутнє можна прочитати тільки по пророцтвам сивіли або оракулів.

Способи ворожіння були різні:

  • Оніромантія (сни);
  • Ауспіціям (політ птахів);
  • Піромантія (за допомогою вогню);
  • Физіогноміка (по обличчю);
  • Астрологія (по розташуванню зірок і світил);
  • Хіромантія (по лініях на руці);
  • Гаруспіція (по внутрішніх органах тварин).
  • Некромантія - це спосіб контакту з духами для різних цілей - від духовного захисту до отримання знань. Ще цей термін позначає взаємодію зі світом мертвих, це може бути управління мертвими, викрадення життя або розмова з померлими.

Кабала

Це релігійно-містична, окультна і езотерична течія в іудаїзмі.

Кабала - це вивчення творця, його ролі і цілей, природи людини, сенсу існування.

Коріння цього вчення йдуть глибоко в традиції і філософії іудаїзму, які передавалися з вуст у вуста.

Африканська магія

В Африці магія використовується для здійснення мрій, руйнування життя супротивників, управління стихіями, лікування хвороби. Для жителів Африки жрець - це людина, яка може вирішити будь-яку проблему.

Найпопулярніший вид африканської магії - вуду. Цей вид чаклунства більш відкритий, ніж інші, він має більшу свободу дій. Так, шаманом може стати будь-який бажаючий, на відміну від традиційної магічної культури.

Шамани вуду знамениті своєю  здатністю впливати на життя людей за допомогою ляльок. Лялька може не тільки завдати шкоди людині, але і допомогти йому. Ляльку вуду роблять максимально схожою на об'єкт впливу, додають до неї його волосся або частини одягу.

У африканців є свої свята і свій календар. У свято під назвою Бенін вони відзначають національний день вуду.

Чорна магія

Часто чорна магія пов'язана зі злом, але не тільки для того щоб нашкодити людині або обірвати його життя, а й для зняття цих негативних впливів - це під силу тільки чорній магії, біла цього зробити не зможе, тому що не вона стала причиною цих подій.

Чорна магія може допомогти людям, наприклад повернути любов або здоров'я, якщо вони були втрачені через шкідливий вплив. Крім цього, вона може захистити людину від такого негативного впливу.

Чорну магію набагато легше вивчати, ніж білу. Але при цьому, якщо допустити помилку в білій, то нічого критичного не станеться, а помилка в чорній може принести чималу шкоду.

Біла магія

Біла магія пов'язана з молитвами, іконами, змовами, в яких використовуються тільки світлі сили православної міфології. Особливість білої магії полягає в тому, що цей різновид магічного мистецтва направлено на застосування таємних сил природи виключно з благими намірами і підвладне тільки білим магам.

Світла магія - це вплив мага на природу, чудеса відбуваються під впливом його волі, а також вищих космічних сил.

Ритуали та обряди для білої магії не грають великої ролі, вони служать лише засобом для концентрації волі мага на свої наміри. Щоб стати світлим магом, потрібно володіти трьома якостями: сильною волею, вродженими знаннями, любов'ю до людини і істини.

Сіра магія

Сіра магія знаходиться між білою і чорною. Сірі маги є за своєю суттю дворушника, так як працюють як зі світлими, так і з темними силами.

Якщо сірий маг допоміг людині зцілитися, він наблизився до світла. Якщо від його дій хтось постраждав, він відкочується в темряву.

Також сірою магією може вважатися магічний вплив, який відбувається несвідомо. Тобто можна нашкодити людині, яка вас образила, навіть не знаючи про це.



1